Τελευταία Νέα
Διεθνή

Airfinity: Τζίρος 190 δισ. δολαρίων το 2021 για τις φαρμακοβιομηχανίες από τα εμβόλια Covid-19

Airfinity: Τζίρος 190 δισ. δολαρίων το 2021 για τις φαρμακοβιομηχανίες από τα εμβόλια Covid-19

Η Airfinity προβλέπει τα έσοδα από τα εμβόλια το 2021 για εννέα εταιρείες, μεταξύ των οποίων οι αμερικανικές Pfizer και Moderna και οι κινεζικές Sinovac Biotech και Sinopharm Group

Σχετικά Άρθρα

Τζίρο έως και 190 δισ. δολαρίων μόνο για φέτος θα δημιουργήσουν τα εμβόλια για τιον Covid-19 στις φαρμακευτικές εταιρείες, υπό την προϋπόθεση ότι θα πιάσουν τους στόχους της παραγωγής.
Τη ίδα ώρα δύο κινεζικές φαρμακευτικές θα εισπράξουν τουλάχιστον το ένα τέταρτο των εσόδων αυτών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021.
Η Airfinity προβλέπει τα έσοδα που θα φέρει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού σε εννέα εταιρείες, μεταξύ των οποίων οι αμερικανικές Pfizer και Moderna και οι κινεζικές Sinovac Biotech και Sinopharm Group.
«Πρόκειται για μία αγορά που δεν υπήρχε πριν από έναν χρόνο.
Αυτά είναι πολύ σημαντικά νούμερα και ο λόγος για τον οποίο δεν μπόρεσαν όλες οι χώρες να εξασφαλίσουν τις αναγκαίες προμήθειες (σ.σ. σε εμβόλια), γιατί χρειάζεται μία σημαντική επένδυση για να εμβολιάσεις ολόκληρο τον πληθυσμό σου», είπε στο Bloomberg ο Rasmus Bech Hansen, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ερευνών Airfinity.

Στόχοι παραγωγής

Οι προβλέψεις της εταιρείας για τον τζίρο της αγοράς των εμβολίων τίθενται υπό την αίρεση από το εάν οι φαρμακευτικές θα επιτύχουν τους στόχους που έχουν θέσει όσον αφορά την παραγωγή καθώς και τις τιμές.
Με δεδομένα τα προβλήματα στην παραγωγή, το τελικό ποσό των εσόδων αναμένεται να κινηθεί πιο κοντά στα 115 δισ. δολάρια, εκτιμά η εταιρεία ερευνών.
Η πραγματική παραγωγή εμβολίων αναμένεται να αποδειχθεί κατά 42% χαμηλότερη σε σχέση με τα επίπεδα που αναμένουν οι εταιρείες.

Ο ρόλος της Κίνας

Η Κίνα διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη παγκόσμια προσπάθεια ανοσοποίησης μέσω των εμβολιασμών, καθώς αυτή τη στιγμή, εξάγει περισσότερες δόσεις από ό,τι όλες οι άλλες χώρες μαζί.
Και αυτό γιατί η Ινδία, που αντιμετωπίζει ένα σφοδρότατο κύμα κρουσμάτων, έχει διακόψει τη σχετική δραστηριότητα.
Έτσι, η Sinovac αναμένεται να βάλει στα ταμεία της 25 δισ. δολάρια φέτος από τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού και η Sinopharm έως και 23 δισ. δολάρια.

Πολιτικό έργαλείο

«Είδαμε τις κινεζικές εξαγωγές εμβολίων να χρησιμοποιούνται ως ένα ένα πολιτικό εργαλείο, αλλά τα πραγματικά έσοδα έχουν σε μεγάλο βαθμό αγνοηθεί.
Η τιμολόγηση των κινεζικών εμβολίων είναι τόσο χαμηλή», σημειώνει ο Bech Hansen.
Η Airfinity υπολογίζει ότι το εμβόλιο της Sinovac πωλείται αντί 12 δολαρίων ανά δόση και της Sinopharm αντί 23 δολαρίων.

Τιμολογήσεις

Η AstraZeneca, η οποία έχει υποσχεθεί να μην βγάλει κέρδος από το εμβόλιό της κατά τη διάρκεια της πανδημίας, χρεώνει από 3,50 έως 5,25 δολάρια ανά δόση, η Pfizer από 12 έως 14,50 δολάρια και η Moderna από 18 έως 32 δολάρια.
Οι εταιρείες συνήθως χρεώνουν ανάλογα με το εισοδηματικό επίπεδο της εκάστοτε χώρας, επισημαίνεται στο δημοσίευμα
Έτσι, η Pfizer θα μπορούσε να πραγματοποιήσει πωλήσεις έως και 44 δισ. δολαρίων φέτος, ενώ η Moderna θα φτάσει έως και στα 32 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης