Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Πάνω από 450.000 οι νεκροί λόγω covid – Φόβοι για γ’ κύμα

Βραζιλία: Πάνω από 450.000 οι νεκροί λόγω covid – Φόβοι για γ’ κύμα
Συνεχής αύξηση του μέσου αριθμού των κρουσμάτων από τις αρχές Μαΐου
Σχετικά Άρθρα

Τους 450.000 νεκρούς λόγω κορωνοϊού ξεπέρασε η Βραζιλία, η οποία φοβάται την έλευση ενός τρίτου κύματος επιδημίας καθώς από τις αρχές Μαΐου καταγράφεται μια συνεχής αύξηση του μέσου ημερήσιου αριθμού κρουσμάτων.
Η Βραζιλία, η οποία είναι μια από τις πλέον πληττόμενες χώρες παγκοσμίως, μετρά 452.031 νεκρούς και περισσότερα από 16 εκατομμύρια κρούσματα.
Ο μέσος όρος θανάτων ημερησίως τις τελευταίες επτά ημέρες, που βρισκόταν πάνω από τους 3.000 στα μέσα του Απριλίου, πέρασε κάτω από τους 2.000 έναν μήνα αργότερα και παραμένει σταθερός γύρω στους 1.900 εδώ και δέκα ημέρες.
Όμως προκαλεί ανησυχία η συνεχής αύξηση του μέσου όρου των κρουσμάτων που καταγράφονται σε ημερήσια βάση από την αρχή του Μαΐου.
Η άνοδος ενδέχεται να συνδέεται άμεσα με το γεγονός ότι οι υγειονομικές αρχές σε διάφορες πολιτείες της Βραζιλίας άρχισαν να χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα πριν από έναν μήνα, όταν ο αριθμός των θανάτων κατέγραψε μικρή πτώση, τη στιγμή που καταγράφονται και τα πρώτα κρούσματα της ιδιαίτερα μεταδοτικής ινδικής παράλλαξης του ιού.
Σύμφωνα με το ινστιτούτο Fiocruz, ο κίνδυνος να σημειωθεί τρίτο κύμα είναι απτός, με την καμπύλη των μολύνσεων να βρίσκεται ήδη σε άνοδο στις 8 από τις 27 πολιτείες της χώρας και σχετικά επίπεδη σε άλλες 10.
Η εξάπλωση του ιού ενδέχεται να ευνοηθεί από την έλευση τον επόμενο μήνα του χειμώνα του νότιου ημισφαιρίου, όταν θα επικρατήσουν πιο χαμηλές θερμοκρασίες, κυρίως στον νότο.
Μέχρι στιγμής 42,7 εκατομμύρια πολίτες έχουν λάβει μία δόση εμβολίου για την COVID-19 (το 20,14% του πληθυσμού) ενώ 21 εκατομμύρια πολίτες έχουν κάνει και τις δύο δόσεις (το 9,9%).
Παρά τα ανησυχητικά αυτά δεδομένα, ο πρόεδρος Jair Bolsonaro υποστηρίζει πως η Βραζιλία ζει το τέλος της πανδημίας ενώ για άλλη μια φορά επιτέθηκε στους κυβερνήτες των Πολιτειών για τα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνουν κατά του κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης