Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Pfizer/BioNTech, Moderna και Johnson & Johnson θα δωρίσουν 3,5 δισ. δόσεις εμβολίων σε φτωχές χώρες

Οι Pfizer/BioNTech, Moderna και Johnson & Johnson θα δωρίσουν 3,5 δισ. δόσεις εμβολίων σε φτωχές χώρες

Περίπου 1,3 δισεκατομμύρια δόσεις θα παραδοθούν αυτή τη χρονιά, οι υπόλοιπες το 2022 - Η ΕΕ ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει 100 εκατομμύρια δόσεις

Σχετικά Άρθρα
Να παράσχουν σε τιμή κόστους ή μειωμένη 3,5 δισ. δόσεις εμβολίων στις φτωχότερες χώρες το 2021 και το 2022 δεσμεύτηκαν οι παραγωγοί των εμβολίων κατά της Covid-19 Pfizer/BioNTech, Moderna και Johnson & Johnson κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης της G20, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters στις 21 Μαΐου 2021.
Περίπου 1,3 δισεκατομμύρια δόσεις θα παραδοθούν αυτή τη χρονιά, οι υπόλοιπες το 2022.
Η Pfizer θα παράσχει 2 δισ. δόσεις, η Moderna έως 995 εκατομμύρια και η Johnson & Johnson έως 500 εκατομμύρια.

Το κόστος

Θα δοθούν σε τιμή κόστους στις χώρες χαμηλού εισοδήματος και σε μειωμένη τιμή στις χώρες μεσαίου εισοδήματος, διευκρίνισαν οι υπεύθυνοι των φαρμακευτικών με την ευκαιρία της ψηφιακής Διάσκεψης για την Υγεία, που οργάνωσε η ιταλική προεδρία της G20 και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Λίγο νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε ανακοινώσει, κατά την έναρξη των εργασιών της διάσκεψης, ότι θα προσφέρει 100 εκατομμύρια δόσεις.
«Όλος ο κόσμος, παντού» πρέπει να έχει πρόσβαση στα εμβόλια, δήλωσε η Ursula von der Leyen.

Σύνοδος G20

Η πρόσβαση των πιο ευάλωτων χωρών στα εμβόλια, η διεθνής αλληλεγγύη και η πρόληψη των πανδημιών στο μέλλον βρίσκονται στην καρδιά της Διάσκεψης σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της G20, με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των Κρατών της Αφρικής και της Ασίας, όπως και 12 διεθνών οργανισμών και ιδιωτικών ιδρυμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης