Τελευταία Νέα
Διεθνή

Von der Leyen (Κομισιόν): Εκπληρώθηκε η δέσμευση για έγκαιρη προετοιμασία του ψηφιακού πιστοποιητικού Covid19

Von der Leyen (Κομισιόν): Εκπληρώθηκε η δέσμευση για έγκαιρη προετοιμασία του ψηφιακού πιστοποιητικού Covid19

Το πιστοποιητικό βρίσκεται σε καλό δρόμο για να είναι έτοιμο στα τέλη Ιουνίου, όπως είχε προγραμματιστεί επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Κομισίον

Σχετικά Άρθρα
Xαιρετίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη σημερινή προσωρινή πολιτική συμφωνία μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με τον κανονισμό που διέπει το ψηφιακό πιστοποιητικό της ΕΕ για την COVID-19, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021.
Αυτό σημαίνει ότι το πιστοποιητικό (παλαιότερα ονομαζόταν Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό) βρίσκεται σε καλό δρόμο για να είναι έτοιμο στα τέλη Ιουνίου, όπως είχε προγραμματιστεί.
Η σημερινή συμφωνία επιτεύχθηκε σε χρόνο - ρεκόρ μόλις δύο μήνες μετά την πρόταση της Επιτροπής, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κομισιόν.

Η ομάδα

Των διαπραγματεύσεων για το πιστοποιητικό από την πλευρά της Επιτροπής ηγήθηκε ο επίτροπος Didier Reynders σε στενή συνεργασία με τους αντιπροέδρους Μαργαρίτη Σχοινά και Věra Jourová και τους επιτρόπους Στέλλα Κυριακίδου, Thierry Breton και Ylva Johansson.

Ασφαλή ταξίδια

«Εκπληρώνουμε τη δέσμευσή μας να θέσουμε σε λειτουργία το Ψηφιακό Πιστοποιητικό της ΕΕ για την COVID-19 πριν από το καλοκαίρι.
Οι Ευρωπαίοι πολίτες ανυπομονούν να ταξιδέψουν ξανά, και η σημερινή συμφωνία σημαίνει ότι θα μπορέσουν να το κάνουν με ασφάλεια πολύ σύντομα» ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν Ursula von der Layen.

Προστασία δικαιωμάτων

Προσέθεσε ότι «το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό για την COVID είναι δωρεάν, ασφαλές και προσβάσιμο σε όλους» και σημείωσε: «Θα καλύψει τον εμβολιασμό, τα τεστ και την ανάρρωση δίνοντας διαφορετικές επιλογές στους πολίτες» και θα «σέβεται πλήρως τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των προσωπικών δεδομένων».
«Η σημερινή συμφωνία απέδειξε ότι με τη δέσμευση και τη συνεργασία όλων, το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ θα είναι διαθέσιμο εγκαίρως», επισήμανε η Ursula von der Layen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης