Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Netanyahu αγνοεί την έκκληση Biden για αποκλιμάκωση και δηλώνει ότι θα συνεχιστούν οι επιδρομές στη Γαζα

O Netanyahu αγνοεί την έκκληση Biden για αποκλιμάκωση και δηλώνει ότι θα συνεχιστούν οι επιδρομές στη Γαζα

Χαρακτηριστικό είναι ότι στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu δεν ανέφερε τις λέξεις «κατάπαυση του πυρός» ή «απο-κλιμάκωση»

Σχετικά Άρθρα

Aγνοώντας την έκκληση του Αμερικανού προέδρου Joe Biden για άμεση αποκλιμάκωση της έντασης με τη Hamas στη Λωρίδα της Γάζας μετά τη μεταξύ τους επικοινωνία, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu, δήλωσε ότι οι  αεροπορικές επιδρομές θα συνεχισθούν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Τετάρτη 19 Μαίου.
Σύμφωνα με δήλωση του πρωθυπουργικού γραφείου του Ισραήλ ότι «είναι αποφασισμένος να συνεχίσει αυτήν την επιχείρηση έως ότου επιτευχθεί ο στόχος του - να αποκαταστήσει την ησυχία και την ασφάλεια σε εσάς, τους πολίτες του Ισραήλ», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Biden και Netanyahu είχαν σήμερα (19 Μαΐου 2021) την τέταρτη τηλεφωνική τους επικοινωνία από την έναρξη των εχθροπραξιών μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς την περασμένη εβδομάδα.
 
Σκληρή γλώσσα

Ο πρόεδρος διαβίβασε στον πρωθυπουργό (του Ισραήλ) ότι αναμένει σημαντική αποκλιμάκωση των εχθροπραξιών στην πορεία προς την κατάπαυση του πυρός», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre.
Αλλά στη δική του δήλωση, είναι χαρακτηριστικό ότι ο Netanyahu δεν χρησιμοποίησε τις λέξεις «κατάπαυση του πυρός» ή «απο-κλιμάκωση».
Επισήμανε, εκ του αντιθέτου, ότι οι αεροπορικές επιθέσεις «βλάπτουν τις επιχειρησιακές δυνατότητες των τρομοκρατικών οργανώσεων».
«Εκτιμώ ιδιαίτερα την υποστήριξη του Προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden στο δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», πρόσθεσε.

Πιέσεις προς το Biden

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δέχθηκε πιέσεις από την Αρισταρή πτέρυγα των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο για να πιέσει το Ισραήλ προς την κατάπαυση του πυρός.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται ακούραστα να εκφράσουν την υποστήριξή τους στην κατάπαυση του πυρός, να φτάσουν σε ένα μέρος βιώσιμης ειρήνευσης και να κτίσουν ένα δρόμο προς τα εμπρός για την αντιμετώπιση των παρελθόντων αιτιών σύγκρουσης», δήλωσε η Jean-Pierre.

Εκεχειρία

«Οι δύο ηγέτες είχαν μια λεπτομερή συζήτηση για την κατάσταση των γεγονότων στη Γάζα, την πρόοδο των Ισραηλινών στην υποβάθμιση των δυνατοτήτων της Hamas και άλλων τρομοκρατικών στοιχείων και τις συνεχιζόμενες διπλωματικές προσπάθειες των κυβερνήσεων της περιοχής  και των Ηνωμένων Πολιτειών», πρόσθεσε.
Ο Jean-Pierre αρνήθηκε να απαντήσει εάν είχε ζητήσει από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ να προχωρήσεις σε εκεχειρία.
Ο πρόεδρος εξέφρασε για πρώτη φορά τη δημόσια υποστήριξή του σε αυτό το αίτημα το Δευτέρα (17 Μαΐου 2021)

Εχθροπραξίες

Περισσότερες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν τον Παλαιστινιακό θύλακα την Τετάρτη (19//5) καθώς η Hamas συνέχισε να πλήττει με πυραύλους στο Ισραήλ.
Ο αριθμός των νεκρών των Παλαιστινίων αυξήθηκε σε 219, ενώ 12 άτομα στο Ισραήλ σκοτώθηκαν μετά την έναρξη των συγκρούσεων στις 10 Μαΐου 2021.
Η Αίγυπτος ν ασημειωθεί ότι έχει προτείνει  κατάπαυση του πυρός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης