Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden (ΗΠΑ) προς Netanyahu (Ισραήλ): Άμεση αποκλιμάκωση των συγκρούσεων στη Λωρίδα της Γάζας

Biden (ΗΠΑ) προς Netanyahu (Ισραήλ):  Άμεση αποκλιμάκωση των συγκρούσεων στη Λωρίδα της Γάζας
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden υφίσταται πιέσεις από το κόμμα των Δημοκρατικών να πιέσει το Ισραήλ για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας
Σχετικά Άρθρα

 Πιέσεις για τον τερματισμό των εχθροπραξιών εναντίον της Hamas στη Λωρίδα της Γαζας, που έχουν θύματα πλήθος αμάχων, άσκησε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του Λευκού Οίκου τις οποίες επικαλείται δημοσίευμα του Bloomberg τη Τετάρτη 10 Μαΐου 2021.
«Ο πρόεδρος διαβίβασε στον πρωθυπουργό (Netanyahu) ότι αναμένει σημαντική αποκλιμάκωση σήμερα (19/5) στην πορεία προς την κατάπαυση του πυρός», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre.

Δημοκρατικοί

Ήταν η τέταρτη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Biden και Netanyahu από τότε που ξέσπασαν εχθροπραξίες μεταξύ Ισραήλ και Hamas την περασμένη εβδομάδα.
O πρόεδρος Biden υφίσταται πιέσεις από τους Δημοκρατικού στο Κογκρέσο του Κογκρέσου για να προκαλέσει πιέσεις στο Ισραήλ προς την κατάπαυση του πυρός.

Εχθροπραξίες

Περισσότερες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν τον Παλαιστινιακό θύλακα την Τετάρτη  (19/5) καθώς η Hamas συνέχισε να ρίχνει πυραύλους στο Ισραήλ.
Ο αριθμός των νεκρών των Παλαιστινίων αυξήθηκε σε 219, ενώ 12 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν μετά την έναρξη των συγκρούσεων στις 10 Μαΐου.
Η Αίγυπτος πρότεινε κατάπαυση του πυρός με έναρξη στις 6 π.μ. Πέμπτη, τοπική ώρα,

Πλήγματα

Ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις έχουν προκαλέσει άνευ προηγουμένου καταστροφή στη Γάζα και σκότωσαν αρκετα κορυφαία στελέχη και αξιωματούχους της Hamas.
Η Hamas έχει εκτοξεύσει περισσότερους από 3.700 πυραύλους στο έδαφος του Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης