Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Στους 400 εκατομμύρια οι εμβολιασμοί κατά της covid – Τοπικές εξάρσεις του ιού

Κίνα: Στους 400 εκατομμύρια οι εμβολιασμοί κατά της covid – Τοπικές εξάρσεις του ιού
Μέσα σε 9 ημέρες έγιναν 100 εκατομμύρια εμβολιασμοί
Σχετικά Άρθρα

Πάνω από 400 εκατομμύρια εμβολιασμούς κατά της επιδημίας της covid – περισσότεροι από ότι σε ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία και Γερμανία μαζί – έχει πραγματοποιήσει η Κίνα, η οποία επιταχύνει το εμβολιαστικό της πρόγραμμα σε μια προσπάθεια να βάλει οριστικά τέλος στην πανδημία.
Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας, αν και τα 400 εκατ. εμβολιασμοί αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 50% του πληθυσμού (υπολογίζεται στα 1,4 δις), παρόλο αυτά καταγράφεται αύξηση στον αριθμό των εμβολιασμένων.
Είναι χαρακτηριστικό πως αν και οι πρώτοι 100 εκατομμύρια εμβολιασμοί αναφέρθηκαν στις 27 Μαρτίου, χρειάστηκαν 26 ημέρες για να φτάσουν τους 200 εκατομμύρια, 17 ημέρες για τα 300 εκατομμύρια εμβολιασμούς αλλά μόλις 9 ημέρες για να φτάσουν τα 400 εκατομμύρια.
Αν και υπήρξε μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια της κεντρικής κυβέρνησης και των τοπικών αρχών να προωθήσουν τους εμβολιασμούς κατά της covid, η εκστρατεία πήρε ώθηση από τον παράγοντα του φόβου ύστερα από τοπικές εξάρσεις που καταγράφηκαν σε διάφορες επαρχίες της Κίνας.
Είναι χαρακτηριστικό πως στο Πεκίνο έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση σχεδόν το 80% των κατοίκων άνω των 18 ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης