Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρώτη συνάντηση Blinken – Lavrov στην Ισλανδία – Στο επίκεντρο οι διμερείς σχέσεις

Πρώτη συνάντηση Blinken – Lavrov στην Ισλανδία – Στο επίκεντρο οι διμερείς σχέσεις
Οι δύο ΥΠΕΞ θα συζητήσουν και το ενδεχόμενο συνάντησης Biden – Putin
Σχετικά Άρθρα

Την πρώτη τους συνάντηση στο περιθώριο του Αρκτικού Συμβουλίου που πραγματοποιείται στην Ισλανδία αναμένεται να έχουν σήμερα Τετάρτη 19/5 οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken και της Ρωσίας, Sergei Lavrov.
Σύμφωνα με το State Department, «η διμερής συνάντηση θα λάβει χώρα μετά την απογευματινή καταληκτική εκδήλωση του Αρκτικού Συμβουλίου και θα δώσει μια ευκαιρία να δοκιμαστεί η ιδέα πως μπορούμε να διαμορφώσουμε πιο σταθερή και προβλέψιμη σχέση με τη Μόσχα».
Από την πλευρά του το ρωσικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι η πρώτη συνάντηση Blinken – Lavrov θα γίνει προκειμένου να συζητηθούν «ζητήματα κλειδιά στις διμερείς σχέσεις και στη διεθνή ατζέντα».
Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητήσουν οι δύο ΥΠΕΞ είναι και το ενδεχόμενο μιας συνάντησης μεταξύ του Joe Biden και του Vladimir Putin.
Σημειώνεται πως οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας έχουν περιέλθει στο χειρότερο σημείο τους από τον Ψυχρό Πόλεμο λόγω μιας σειράς θεμάτων, όπως οι καταγγελίες των ΗΠΑ για ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικάνικες εκλογές, για τη σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία, κοκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης