Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bostic (Fed Atlanda): Η κατάσταση στην απασχόληση δεν επιτρέπει αλλαγές στη νομισματική πολιτική

Bostic (Fed Atlanda): Η κατάσταση στην απασχόληση δεν επιτρέπει αλλαγές στη νομισματική πολιτική

Ο πληθωρισμός μπορεί να είναι ένδειξη υγιούς οικονομικής ανάκαμψης, σημείωσε ο επικεφαλής της Fed της Ατλάντα, Raphael Bostic

Σχετικά Άρθρα

Δεν έχει πρόβλημα με την υπερβολικά χαλαρή νομισματική πολιτική που ασκείται δηλώνει ο επικεφαλής πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (fed) της Ατλάντα Raphael Bostic, ακόμη και εάν ενταθούν οι πληθωριστικές πιέσεις στην οικονομία των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC τη Δευτέρα 17 Μαΐου 2021.

Νομισματική πολιτική

Επί του παρόντος, η Fed διατηρεί τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια δανεισμού σταθερά κοντά στο μηδέν και αγοράζει σε μηνιαία βάση ομόλογα αξίας τουλάχιστον 120 δισ. δολ..
Την ίδια ώρα ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή σημείωσε άνοδο 4,2% τον Απρίλιο, πολύ πάνω από τις προσδοκίες της Wall Street.

Νέες θέσεις εργασίας

Ωστόσο, τα απογοητευτικά στοιχεία του Απριλίου για τις νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες ήταν μόλις 266.000 έναντι προβλέψεων για 1 εκατομμύριο, έθεσε σε συναγερμό τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της Fed, ενώ ο Bostic δήλωσε ότι αναμένει την οικονομική ανάκαμψη για να δεί την εξέλιξη της απασχόλησης.
«Είμαι νευρικός τύπος.
Εξετάζω πάντα τα σενάρια.
Έχουμε διατηρήσει την ίδια στάση για πολύ καιρό;
Σίγουρα, πρέπει να κρατήσουμε την προσοχή μας τεταμένη,,,
Αλλά τώρα δεν είναι η ώρα που πρέπει να σκεφτούμε να αλλάξουμε στάση ».

Πληθωρισμός

Ο πληθωρισμός μπορεί να είναι ένα σημάδι μιας υγιούς οικονομίας
Η Fed δεσμεύεται να διατηρήσει την πολιτική σε ισχύ έως ότου επιτύχει το καθεστώς πλήρους απασχόλησης και θα επιτρέψει στον πληθωρισμό να ξεπεράσει τον στόχο του 2% έως ότου ο μέσος όρος παγιωθεί γύρω από αυτό το επίπεδο για παρατεταμένη περίοδο.

Θετικό σημάδι

Στην πραγματικότητα, ο Bostic σημείωσε ότι θεωρεί την αύξηση του πληθωρισμού ως θετικό σημάδι.
Αυτός και άλλοι αξιωματούχοι της Fed διέγραψαν τις πλέον πρόσφατες αυξήσεις των τιμών ως αποτέλεσμα σγκυριακών παραγόντων που πιθανότατα θα μειωθούν αργότερα φέτος.
«Στην πραγματικότητα πιστεύω ότι το να έχεις ένα υγιές επίπεδο πληθωρισμού είναι ένα σημάδι ότι η οικονομία είναι υγιής, η οικονομία θα είναι δυναμικά αναπτυσσόμενη και αυτό πρέπει να μεταφραστεί σε θέσεις εργασίας ακόμη και γι’ αυτούς που βρίσκονται χαμηλά στη μισθολογική κλίμακα», είπε.
«Έτσι [εάν] δεν έχουμε μια οικονομία που να απασχολεί τους ανθρώπους σε πραγματικές θέσεις εργασίας και να ακολουθεί μια βιώσιμη πορεία, τότε θα έχουμε ένα πολύ πιο δύσκολο πρόβλημα να αντιμετωπίσουμε», πρόσθεσε.

Φθινόπωρο

Ο Bostic δήλωσε ότι οι ερευνητές της Atlanta Fed θα περάσουν το καλοκαίρι μιλώντας σε εργαζόμενους, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και άλλους προκειμένου να έχουν μια καλυτερη εικόνα για για τις προσδοκίες όσον αφορά τον πληθωρισμό.
«Δεν νομίζω ότι θα έχουμε απαντήσεις σε αυτό μέχρι τουλάχιστον νωρίς το φθινόπωρο», είπε.
«Όλα εξαρτώνται από την ταχύτητα της ανάκαμψης», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης