Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mester (Cleveland Fed): Συγκυριακή αύξηση των τιμών δεν θα άρει τα μέτρα νομισματικής στήριξης – Απαιτείται υπομονή

tags :
Mester (Cleveland Fed): Συγκυριακή αύξηση των τιμών δεν θα άρει τα μέτρα νομισματικής στήριξης – Απαιτείται υπομονή
Παρότι η αγορά εργασίας βελτιώνεται, απαιτείται περαιτέρω πρόοδος προτού υπάρξει οποιαδήποτε διαφοροποίηση στο ρυθμό αγοράς ομολόγων από τη Fed, σημείωσε η επικεφαλής της Fed Cleveland Loretta Mester
Σχετικά Άρθρα

Η οικονομία των ΗΠΑ ανακάμπτει συντομότερα από ό, τι περίμεναν πολλοί υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, αλλά «μια ευρεία ανάκαμψη απαιτεί περισσότερο χρόνο για να επιτευχθεί» και θα χρειαστεί περισσότερη πρόοδος στην αγορά εργασίας προτούν εκπληρωθούν οι όροι της Fed για σταδιάκή άρση της νομισματικής πολιτικής, δήλωσε ο επικεφαλής της Federal Reserve Bank του Cleveland Loretta Mester την Τετάρτη 5 Μαΐου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reueters .
Το ποσοστό ανεργίας θα μπορούσε να μειωθεί στο 4,5% ή λιγότερο φέτος και άνοδος του ΑΕΠ είναι πιθανό να κυμαίνεται στο «6% έως 7%», υπογράμμισε η Mester.

Αναμονή

«Η βασική θετική προοπτική εξαρτάται από την κατάλληλη νομισματική πολιτική, η οποία, κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να είναι πολύ ''εξυπηρετική'' για κάποιο χρονικό διάστημα προκειμένου να υποστηρίξει τη διεύρυνση της ανάκαμψης», σημείωσε.

Απόσυρση μέτρων

Ο Mester ανέφερε ότι οι πληθωριστικές πιέσεις, οι οποίες αναμένεται να εκδηλωθούν κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, οι οποίες προκύπτουν τη σύγκριση με τα ιδιαίτερα χαμηλά με επίπεδα των τιμών πριν από ένα χρόνο και από την ύπαρξη προβλημάτων στην προσφορά, που αναδύονται καθώς η οικονομία ανοίγει, δεν θα καταστούν αρκετές για απόσυρση των μέτρων της χαλαρής νομισματικής πολιτικής .

Επίμονος πληθωρισμός

«Δεν θα θεωρούσα την αύξηση του πληθωρισμού που αναμένω φέτος να είναι το είδος της επίμονης αύξησης που απαιτείται για να αντιδράσουμε με βάση τον έναν στόχο της πολιτικής μας (για τον πληθωρισμό)», δήλωσε ο Mester.
«Επιλώγω λοιπόν να είμαι σκόπιμα υπομονετική, εκτός εάν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι οι πληθωριστικές πιέσεις θα ωθήσουν τις τιμές σε ανώτερα επίπεδα από την επιθυμητή πορεία».

Αγορά εργασίας

Ενώ η αγορά εργασίας βελτιώνεται, απαιτείται περαιτέρω πρόοδος προτού υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή στο πρόγραμμα αγοράς περιουσιακών στοιχείων της Fed, πρόσθεσε.
«Πρέπει να δω περισσότερη βελτίωση προτού θεωρήσω ότι πληρούνται οι όροι που έχουν τεθεί σχετικά με τις αγορές περιουσιακών στοιχείων», δήλωσε ο Mester.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης