Διεθνή

Γερμανία - FDP: Με 93% επανεξελέγη πρόεδρος ο Christian Lindner - Στροφή στο κέντρο

Γερμανία - FDP: Με 93% επανεξελέγη πρόεδρος ο Christian Lindner  - Στροφή στο κέντρο
Ο Christian Lindner κατηγόρησε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ότι «έθεσε σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή με την πολιτική που άσκησε κατά την διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού
Σχετικά Άρθρα

Με μεγάλη πλειοψηφία επανεξελέγη ο Christian Lindner πρόεδρoς του Φιλελεύθερου Kόμματος της Γερμανίας (FDP) στο συνέδριο του κόμματος που διεξήχθη διαδικτυακά, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ, την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021
Τον ψήφισε το 93% των περίπου 600 αντιπροσώπων του συνεδρίου.
Τον καταψήφισαν 31 σύνεδροι, ενώ 11 απείχαν.
Ο 42χρονος Lindner είναι ηγέτης του Φιλελεύθερου κόμματος από το 2013.

Οικονομία

Στην ομιλία του πριν την διεξαγωγή της ψηφοφορίας, ο Lindner τάχθηκε μεταξύ άλλων υπέρ «της ενίσχυσης της οικονομίας της αγοράς στη Γερμανία».
Είπε ότι «η οικονομική βάση σε αυτή τη χώρα υπέστη σημαντική ζημιά τα τελευταία χρόνια και η ζημιά διευρύνθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού.
Η οικονομική βάση όμως αποτελεί τον κινητήρα της χώρας.
Μόνο εάν η Γερμανία είναι οικονομικά σε καλή θέση, μπορούν να αντιμετωπιστούν επαρκώς οι μεγάλες κοινωνικές και οικολογικές προκλήσεις του μέλλοντος».

Κατά Merkel

Ο Lindner κατηγόρησε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση υπό την Angela Merkel ότι «έθεσε σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή με την πολιτική που άσκησε κατά την διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού.
Η επιβολή γενικού lockdown είχε υψηλό τίμημα.
Οι κοινωνικοί κίνδυνοι δεν ελήφθησαν επαρκώς υπόψη.
Το φιλελεύθερο πνεύμα της Γερμανίας παραμορφώθηκε».
Στο σχέδιο του προεκλογικού προγράμματος, το οποίο εκπόνησε το προεδρείο του FDP, περιλαμβάνεται «η μεταρρύθμιση των υπηρεσιών οι οποίες κατά την πανδημία αποδείχθηκαν γραφειοκρατικά παράλυτες».

«Eγγυητής του κέντρου»

Επιπλέον, το κόμμα ζητά «φοροελαφρύνσεις για επιχειρήσεις και πολίτες, εκσυγχρονισμό του συστήματος παροχών γήρατος, καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα και ενίσχυση της ψηφιοποίησης».
Μετά από τέσσερα χρόνια στην αντιπολίτευση ο ηγέτης του FDP θέλει να επαναφέρει το κόμμα του στην εξουσία το φθινόπωρο ως «εγγυητής του κέντρου».
Οι δημοσκοπήσεις φέρουν το FDP να έχει πλέον διψήφιο ποσοστό με ανοδική τάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης