Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Κοντά στη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Φεβρουάριο το γερμανικό Bund

Ευρωζώνη: Κοντά στη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Φεβρουάριο το γερμανικό Bund

H ανακοίνωση των στοιχείων για το Δείκτη Τιμών Καταναλωτή στις ΗΠΑ προκάλεσε φόβους για πληθωριστικές πιέσεις και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και ώθησε ανοδικά τις αποδόσεις

Σχετικά Άρθρα

Σταθεροποιήθηκε την Παρασκευή 14 Μαΐου η απόδοση του γερμανικού ομολόγου αναφοράς Bund εντούτοις βρέθηκε πλησίον του να καταγράψει τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από το Φεβρουάριο ύστερα υψηλότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για το δείκτη τιμών καταναλωτή που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ, τα οποία προκάλεσαν φόβους για ένταση των πληθωριστικών πιέσεων στις αρχές της εβδομάδας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Πληθωρισμός

Οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης και των ΗΠΑ κατέγραψαν περαιτέρω άνοδο μετά από υψηλότερα από τα αναμενόμενα δεδομένα των τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ που προκαλούν ανησυχίες σχετικά με μόνιμο πληθωρισμό και φέρνουν εγγύτερα την άρση της χαλαρής νομισματική πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες, την ΕΚΤ και την Fed.

Εντονη διακύμανση

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς μειώθηκε κατά μία μονάδα βάσης στο -0,126%, έχοντας σημειώσει υψηλό δύο ετών -0,096% την Πέμπτη (13/5), βοηθούντων των καθησυχαστικών σχολίων από τη Fed για διατήρηση της νομισματικής στήριξης.
Η απόδοση του αμερικανικού τίτλου μειώθηκε κατά 2 μονάδες βάσης, στο 1,6437%.

Ιταλία

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι παρά τις ενδείξεις ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές προβλέπουν τον πληθωρισμό, η Ευρώπη δεν αντιμετωπίζει τις ανησυχίες σχετικά με τον πληθωρισμό που παρατηρούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες και ότι η τρέχουσα νομισματική πολιτική είναι η πλέον κατάλληλη.
 Καθώς οι βασικές αποδόσεις της ζώνης του ευρώ μειώθηκαν, οι αποδόσεις των ιταλικών τίτλων κατέγραψαν την υψηλότερη αύξηση, με την απόδοση των 10ετών να φτάνει στο 1,091%, την υψηλότερη από τον Σεπτέμβριο του 2020.
Τα spreads μεταξύ των ιταλικών και γερμανικών 10ετών βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο.
Οι ανησυχίες σχετικά με το αυξανόμενο δημόσιο χρέος και την αβεβαιότητα σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του σχεδίου ανάκαμψης της Ιταλίας έχουν επίσης επηρεάσει τις τιμές των ομολόγων της χώρας, επισημαίνει σε σημείωμά της η Commerzbank.

Περιφέρεια

«Τα spreads των ομολόγων της περιφέρειας διευρύνονται…
Το γεγονός των σημαντικών διακυμάνσεων ανταποκρίνεται στο ότι η αγορά είναι ανησυχεί για τυχόν προοπτικές μείωσης της υποστήριξης σε αυτές τις αγορές χρέους από την ΕΚΤ», δήλωσε ο McGuire, αναλυτής της Rabobank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης