Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Και δεύτερη νομική προσφυγή κατά της AstraZeneca για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμβολίων

Κομισιόν: Και δεύτερη νομική προσφυγή κατά της AstraZeneca για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμβολίων

Η νέα προσφυγή είναι κυρίως διαδικαστικού χαρακτήρα αλλά θα επιτρέψει στην ΕΕ να διεκδικήσει αποζημιώσεις από τη φαρμακοβιομηχανία για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις  των δόσεων

Μία δεύτερη νομική προσφυγή κατά της σουηδο-βρετανικής βιομηχανίας AstraZeneca αναμένεται να ξεκινήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Τρίτη 10 Μαΐου 2021 με αντικείμενο τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμβολίων κατά του Covid-19, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του Reuters την Δευτέρα 10 Μαΐου 2021.
Η κίνηση αυτή έχει κυρίως διαδικαστικό χαρακτήρα, μετά την έναρξη της εκδίκασης της πρώτης υπόθεσης τον Απρίλιο στο πρωτοδικείο των Βρεξελλών, δήλωσε αξιωματούχος τη μαρτυρία του οποίου επικαλείται το δημοσίευμα, προσθέτοντας ωστόσο ότι αυτή η νέα νομική προσφυγή θα επιτρέψει στην ΕΕ να διεκδικήσει πιθανές χρηματικές αποζημιώσεις από τη φαρμακοβιομηχανία.

Η ουσία της υπόθεσης

«Αύριο (11/5) η υπόθεση εναντίον της AstraZeneca θα εισαχθεί στο δικαστήριο του Βελγίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.
Η πρώτη αγωγή αφορούσε το αίτημα της Ευρώπης για ταχύτερες παραδόσεις δόσεων εμβολίων, ενώ η νέα θα αφορά την ουσία της υπόθεσης – την εικαζόμενη πρακτική της εταιρείας να προχωρά στην ικανοποίηση των συμβάσεων με άλλα κράτη και να μην ανταποκρινεται στις συμβατικές της υποχρεώσεις προς την ΕΕ.

Η απάντηση

Από την πλευρά της, η AstraZeneca ισχυρίζεται ότι έχει τηρήσει πλήρως τους όρους της προαγοράς και κατά συνέπεια θα υπερασπιστεί σθεναρά τη θέση της στα δικαστήρια.
Οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές έχουν διαρραγεί οριστικά μετά και την ανακοίνωση των Βρυξελλών πως δεν πρόκειται να προχωρήσουν στην ανανέωση της συμφωνίας με τη συγκεκριμένη φαρμακοβιομηχανία για την παραγγελία νέων εμβολίων μετά τον Ιούνιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης