Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρασκευής (επιδημιολόγος): Δεν τελειώσαμε με την πανδημία, δεν έχουμε εικόνα για το Πάσχα

Παρασκευής (επιδημιολόγος): Δεν τελειώσαμε με την πανδημία, δεν έχουμε εικόνα για το Πάσχα
«Δεν τελειώσαμε με την πανδημία, είναι λάθος να σχηματίζεται αυτή η εικόνα», τόνισε ο επιδημιολόγος
Σχετικά Άρθρα

Κρίσιμα θεωρούνται τα επόμενα 24ωρα για την επίδραση των ημερών του Πάσχα και της κινητικότητας στους ρυθμούς του τρίτου επιδημικού κύματος.
«Καταγράφεται σαφής μείωση στον αριθμό των νοσηλειών εδώ και τρεις εβδομάδες.
Έχουμε όμως δρόμο ακόμη μέχρι να πέσει το επιδημιολογικό φορτίο.
Δεν τελειώσαμε με την πανδημία, είναι λάθος να σχηματίζεται αυτή η εικόνα.
Εάν όλα προχωρήσουν όπως σήμερα, θα μειώνεται όλο και περισσότερο η επιβάρυνση», αναφέρει ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας, Δημήτρης Παρασκευής στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

Αγωνία για το Πάσχα

Προσθέτει πως τα στοιχεία των τελευταίων ημερών δεν είναι ενδεικτικά καθώς ήταν οι ημέρες του Πάσχα και τα τεστ λιγότερα.
Επίσης, δεν έχει περάσει ικανό διάστημα από τις αργίες του Πάσχα ώστε να εκτιμηθεί εάν η χαλάρωση και οι μετακινήσεις έφεραν αύξηση της μεταδοτικότητας.
Ανησυχία για τις ημέρες του Πάσχα εξέφρασε και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Βάνα Παπαευαγγέλου, την Παρασκευή (7/5), επισημαίνοντας ότι αναμένονται τοπικές επιδημίες και «υπάρχουν ήδη τέτοιες ενδείξεις», όπως είπε.
«Σε αυτή τη φάση δεν αρκούν οι εμβολιασμοί και ο καλός καιρός για να ελέγξουμε την επιδημία», τόνισε επισημαίνοντας για ακόμη μία φορά τη σημασία διατήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας.
Οι αρχές βασίζονται στο γεγονός πως αυξάνονται οι εμβολιασμένοι πολίτες και επιταχύνονται οι ρυθμοί εμβολιασμού που εμπνέουν αισιοδοξία ότι η πτωτική επιδημιολογική πορεία θα συνεχιστεί με ακόμη μεγαλύτερο ρυθμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης