Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kaymakci (Τουρκία): Θέλουμε καλύτερες και στενότερες σχέσεις με την ΕΕ - Βελτίωση της συμφωνίας για το προσφυγικό

Kaymakci (Τουρκία): Θέλουμε καλύτερες και στενότερες σχέσεις με την ΕΕ - Βελτίωση της συμφωνίας για το προσφυγικό
Θέλουμε να προχωρήσουμε σε μία θετική ατζέντα μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Ιούνιο του 2021, δήλωσε ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών
Σχετικά Άρθρα

Η Τουρκία επιθυμεί επικαιροποίηση της προσφυγικής συμφωνίας του 2016 με την ΕΕ και τη συνέχιση των καλών σχέσεων με την Ένωση, όπως δήλωσε ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών το Σάββατο (8/5/2021).
Ο Faruk Kaymakci, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής της Τουρκίας για θέματα ΕΕ αφού σημείωσε πως η χώρα του είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, επανέλαβε πως έχει το καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας από το 1999.
Ο Kaymakci τόνισε ότι η πρόσφατη επίσκεψη της προέδρου της προέδρου της Commission Ursula von der Leyen και του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel στην Άγκυρα κατέδειξε το ενδιαφέρον της ΕΕ για την Τουρκία.
«Η Τουρκία θέλει να προχωρήσει σε μία θετική ατζέντα μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Ιούνιο του 2021, αν όχι νωρίτερα από αυτήν την ημερομηνία.
Σε θετική ατζέντα, αναφερόμαστε στην επικαιροποίηση της προσφυγικής συμφωνίας του 2016 μαζί τους », σημείωσε.
Επαναφέροντας την προσδοκία της Τουρκίας για βελτίωση σε όλους τους τομείς των σχέσεων Τουρκίας-ΕΕ, ο Kaymakci υπογράμμισε: «Ελπίζουμε ότι η ηγεσία της ΕΕ δεν θα θυσιάσει τις σχέσεις μας για το Κυπριακό, και τα μαξιμαλιστικά παράλογα αιτήματα (ορισμένων χωρών)».
Τέλος ο Τούρκος αξιωματούχος επισήμανε, πως η συντριπτική πλειονότητα των Τούρκων πολιτών τάσσεται υπέρ της ένταξης της χώρας τους στην ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης