Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Στα χέρια της κυβέρνησης Trump αρχεία τηλεφωνικών συνδιαλέξεων δημοσιογράφων

Washington Post: Στα χέρια της κυβέρνησης Trump αρχεία τηλεφωνικών συνδιαλέξεων δημοσιογράφων
Κατασκοπεύονται δημοσιογράφοι «για τα καπρίτσια μιας κυβέρνησης...»
Σχετικά Άρθρα
Στα χέρια της κυβέρνησης Trump περιήλθαν μυστικά τα αρχεία των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων δημοσιογράφων της Washington Post, οι οποίοι διερευνούσαν και έγραφαν για τις κατηγορίες περί ρωσικής ανάμιξης στις προεδρικές εκλογές του 2016.
Την είδηση έγραψε η αμερικανική εφημερίδα στο χθεσινό φύλλο της Παρασκευή 8 Μαΐου.
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης με επιστολή του προς τους δημοσιογράφους Helen Nakashima, Greg Miller και (στον πρώην δημοσιογράφο) Adam Entous τους ενημέρωσε ότι έλαβε τα αρχεία των τηλεφωνικών συνδιαλέξεών τους από τις προσωπικές και επαγγελματικές σταθερές τηλεφωνικές γραμμές τους, όπως και από τα κινητά τηλέφωνά τους «για την περίοδο από τις 15 Απριλίου 2017 έως τις 31 Ιουλίου 2017», σύμφωνα με την Washington Post.
Η εφημερίδα εξέφρασε «τη βαθιά ανησυχία της γι' αυτή τη χρήση κυβερνητικής εξουσίας με στόχο να αποκτηθεί πρόσβαση στις επικοινωνίες δημοσιογράφων», μέσω του διευθυντή της Cameron Barr.
«Το υπουργείο Δικαιοσύνης οφείλει άμεσα να ρίξει φως στις αιτίες αυτής της παρείσφρησης στις δραστηριότητες δημοσιογράφων, οι οποίες προστατεύονται από την πρώτη τροπολογία» του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών, συνέχισε.

Κατασκοπεύονται δημοσιογράφοι «για τα καπρίτσια μιας κυβέρνησης...»

Η Αμερικανική Ένωση Ατομικών Δικαιωμάτων (ACLU) δήλωσε από την πλευρά της πως το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε «κατασκοπεύσει» αυτούς τους δημοσιογράφους «για τα καπρίτσια μιας κυβέρνησης».
«Αυτό δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί ποτέ», έγραψε στο Twitter η ACLU.
«Όταν η κυβέρνηση κατασκοπεύει τους δημοσιογράφους και τις πηγές τους, τίθεται σε κίνδυνο η ελευθερία του Τύπου».
Το υπουργείο Δικαιοσύνης υποστήριξε από την πλευρά του πως ακολούθησε «καθιερωμένες διαδικασίες» όσον αφορά το αίτημα αυτό, αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη εκπρόσωπο του υπουργείου.
Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι επιστολές προς τους δημοσιογράφους δεν διευκρίνιζαν τον λόγο για τον οποίο είχαν κατασχεθεί αυτά τα αρχεία τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.
Ωστόσο στο τέλος αυτής της περιόδου, οι τρεις αυτοί δημοσιογράφοι είχαν γράψει ένα άρθρο για τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών που άφηνε να εννοηθεί πως ο Jeff Sessions, ο οποίος έγινε αργότερα υπουργός Δικαιοσύνης υπό τον Donald Trump, είχε συζητήσει για την προεκλογική εκστρατεία αυτού του τελευταίου με τον πρεσβευτή της Ρωσίας.
Η Μόσχα κατηγορείται ότι το 2016 είχε στηρίξει μυστικά την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Trumpμε στόχο να ευνοήσει τη νίκη του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης