Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκική επίθεση στη Γερμανία για τη μαντήλα και την ισλαμοφοβία

Τουρκική επίθεση στη Γερμανία για τη μαντήλα και την ισλαμοφοβία
Η Άγκυρα διαβλέποντας απόπειρα περιορισμού χρήσης της μαντήλας, προειδοποιεί το Βερολίνο να μην προσπαθήσει να επηρεάσει αρνητικά τον μουσουλμανικό πληθυσμό που ζει στη Γερμανία
Σχετικά Άρθρα

Αυστηρή κριτική στη Γερμανία ασκεί η Τουρκία με αφορμή τον νέο νόμο, που ορίζει τον ενδυματολογικό κώδικα των δημοσίων υπαλλήλων.
Η Άγκυρα διαβλέποντας απόπειρα περιορισμού χρήσης της μαντήλας, προειδοποιεί το Βερολίνο να μην προσπαθήσει να επηρεάσει αρνητικά τον μουσουλμανικό πληθυσμό που ζει στη Γερμανία.
«Ο συγκεκριμένος νόμος έχει προκαλέσει δίκαιες αντιδράσεις καθώς ετοιμάστηκε βιαστικά χωρίς να ληφθούν υπόψη οι απόψεις των μη κυβερνητικών οργανώσεων και η δημόσια συζήτηση» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Tanju Bilgic.
Συνέχισε λέγοντας ότι η Άγκυρα ελπίζει πως ο νόμος δεν θα πλήξει τη θρησκευτική ελευθερία και δεν θα οδηγήσει σε απαγόρευση της μαντήλας που φορούν οι μουσουλμάνες.

Ρατσισμός και ξενοφοβία

«Αναμένουμε από τους πολιτικούς και τους βουλευτές να χρησιμοποιούν την κοινή λογική για να μην ενισχύσουν περαιτέρω τον αυξανόμενο ρατσισμό σε μια περίοδο κατά την οποία η ισλαμοφοβία, η ξενοφοβία και τα αυτονομιστικά κινήματα κερδίζουν γρήγορα έδαφος στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο Bilgic.
Περίπου 5,5 εκατομμύρια μουσουλμάνοι ζουν στη Γερμανία και αντιστοιχούν στο 6,5% του συνολικού πληθυσμού, αναφέρει η Daily Sabah.
Η Γερμανία με 81 εκατομμύρια πληθυσμό έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό στη Δυτική Ευρώπη μετά τη Γαλλία.
Από τους περίπου 5,5 εκατομμύρια μουσουλμάνους της χώρας, τουλάχιστον 3 εκατομμύρια είναι τουρκικής καταγωγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης