Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vestager (Κομισιόν): Εντός του 2022 σε ισχύ οι κανόνες για το «μπλόκο» στις κινεζικές εξαγορές στην ΕΕ

Vestager (Κομισιόν): Εντός του 2022 σε ισχύ οι κανόνες για το «μπλόκο» στις κινεζικές εξαγορές στην ΕΕ

Το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει στόχο να εμποδίσει επιχειρήσεις που επωφελούνται από τις κρατικές επιδοτήσεις να εξαγοράζουν επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή να συμμετάσχουν σε δημόσιους διαγωνισμούς

Σχετικά Άρθρα

Την ελπίδα ότι τα σχέδια για τους κανόνες που αποσκοπούν στον περιορισμό των ξένων επενδυτών που τυγχάνουν της κρατικής στήριξης θα καταρτισθούν εντός του επόμενου έτους, εξέφρασε σήμερα Πέμπτη 6 Μαΐου 2021 η Ευρωπαία Επίτροπος Ανταγωνισμού Margrethe Vestager, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Οι κανόνες αποσκοπούν στο να εμποδίσουν τις εταιρείες που επωφελούνται από τις κρατικές επιδοτήσεις για να εξαγοράζουν επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή να συμμετάσχουν σε δημόσιους διαγωνισμούς, κανόνες που κυρίως αποσκοπούν στο να αντιετωπίσουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό από την Κίνα - σύμφωνα με τις καταγγελίες πολλών ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.

Κύρωση κανόνων

Ερωτηθείσα πότε μπορεί να τεθεί σε ισχύ το σχέδιο κανόνων που παρουσίασε χθες Τετάρτη (5/5), η Vestager απάντησε: «Ελπίζω μέσα στον επόμενο χρόνο».
Τα μέτρα θα πρέπει να συμφωνηθούν από τα κράτη - μέλη της Ε.Ε. και το Ευρωκοινοβούλιο, ενώ τόσο οι ξένες κυβερνήσεις όσο και οι εταιρείες αναμένεται να ασκήσουν πιέσεις για να τα αποτρέψουν.

Κίνδυνος

Ο κίνδυνος οι εταιρείες ή οι κράτη να επωφεληθούν από το χρονικό διάστημα έως ότου τεθεί σε ισχύ το σχέδιο κανόνων είναι διαχειρίσιμος, σύμφωνα με την Vestager καθώς συνήθως χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να προγραμματισθεί μια μεγάλη εξαγορά ή να προετοιμασθεί μια προσφορά για έναν δημόσιο διαγωνισμό.
«Υπάρχει κίνδυνος, αλλά πρέπει να αντιμετωπισθεί», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης