Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τέλος τα διαμάντια ορυχείων για την Pandora

tags :
Τέλος τα διαμάντια ορυχείων για την Pandora
Η Pandora υιοθετεί μια ευρύτερη στρατηγική για την απόρριψη πρώτων υλών που σχετίζονται με ανήθικες μεθόδους παραγωγής
Η Pandora A / S, η οποία κατασκευάζει περισσότερα κοσμήματα από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία στον κόσμο, θα σταματήσει να χρησιμοποιεί διαμάντια, ως μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής για την απόρριψη πρώτων υλών που σχετίζονται με ανήθικες μεθόδους παραγωγής.
Παρά τις δεκαετίες μεταρρύθμισης, η παγκόσμια αγορά κοσμημάτων παραμένει μολυσμένη από αναφορές παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ορυχεία και εργοστάσια.
Για την αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων, η Tiffany & Co. πέρυσι άρχισε να παρέχει στους πελάτες λεπτομέρειες για το από που προέρχονται τα διαμάντια .
Η Pandora, η οποία εδρεύει στην Κοπεγχάγη, δήλωσε ότι τώρα θα χρησιμοποιεί μόνο διαμάντια που κατασκευάζονται σε εργαστήρια.
Η εταιρεία πρόκειται να κυκλοφορήσει την πρώτη της συλλογή χρησιμοποιώντας εργαστηριακές πέτρες στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα στραφεί σε άλλες αγορές το 2022.
Η απόφαση για αποφυγή εξόρυξης διαμαντιών έρχεται σε λιγότερο από ένα χρόνο αφότου η εταιρεία δεσμεύθηκε να σταματήσει να βασίζεται στον πρόσφατα εξορυσθέντα χρυσό και ασήμι στα κοσμήματά της.
Μέχρι το 2025, ολόκληρη η παραγωγή του θα χρησιμοποιεί μόνο ανακυκλωμένα πολύτιμα μέταλλα ως μέρος ενός σχεδίου για να διασφαλίσει ότι οι δραστηριότητές της θα είναι ουδέτερες από άνθρακα εντός τεσσάρων ετών.

Βιώσιμες πέτρες

Τα εργαστηριακά διαμάντια της Pandora παράγονται από άνθρακα με ανανεώσιμη ενέργεια άνω του 60% κατά μέσο όρο, αναλογία που αναμένεται να αυξηθεί στο 100% το επόμενο έτος.
Η εταιρεία παίρνει θέση στις πρώτες ύλες της καθώς οι επενδυτές εστιάζουν όλο και περισσότερο στη βιωσιμότητα.
Η μονάδα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της Nordea δήλωσε πρόσφατα ότι σχεδιάζει μόνο να διατηρεί τίτλους που ανταποκρίνονται στα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και διακυβερνητικά πρότυπα σε όλα τα χαρτοφυλάκια της.
Η αγορά για πέτρες που δημιουργούνται από εργαστήριο απολαμβάνει σήμερα διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης, με τους νεότερους πελάτες να ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τον εντοπισμό βιώσιμων παραγωγών, σύμφωνα με την έκθεση Bain.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης