Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Άλμα 6,4% του ΑΕΠ στο πρώτο τρίμηνο του 2021, στο υψηλότερο επίπεδο από το 2003

ΗΠΑ: Άλμα 6,4% του ΑΕΠ στο πρώτο τρίμηνο του 2021, στο υψηλότερο επίπεδο από το 2003

Αισιοδοξία για ισχυρή ανάκαμψη της αμερικανική οικονομίας λόγω των μέτρων στήριξης της κυβέρνησης Biden και της επιτάχυνσης των εμβολιασμών

Σχετικά Άρθρα

Εκρηξη κατέγραψε η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους καθώς η σημαντική επιτάχυνση των εμβολιασμών και η αναμενόμενη ανοσοποίηση του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού αλλά και τα εκτεταμένα μέτρα στήριξης παρέχουν ισχυρές ενδείξεις για επιστροφή στην κανονικότητα, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC την 29 Απριλίου 2021.


Στοιχεία

Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν, το σύνολο όλων των αγαθών και υπηρεσιών που παράγονται εγχωρίςως, αυξήθηκε κατά 6,4% για τους πρώτους τρεις μήνες του έτους σε ετήσια βάση.
Εκτός από την αύξηση του τρίτου τριμήνου του 2020, εξαιτίας της άρσης τότε των υγειονομικών μέτρων και του ανοίγματος της οικονομίας, καταγράφηκε η μεγαλύτερη άνοδος του ΑΕΠ από το τρίτο τρίμηνο του 2003.
Σε δημοσκόπηση του Dow Jones οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 6,5%
Το τέταρτο τρίμηνο του 2020 η ανάπτυξη είχε ρυθμό 4,3%.

Ανεργία

Αυτό που τα στοιχεία επιβεβαιώνουν είναι η ισχυρή ανάκαμψης της οικονομίας των ΗΠΑ που επλήγη από το lockdowns του 2020 είχαν αποτέλεσμα 22 εκατομμύρια Αμερικανοί να χάσουν την εργασίας του και το ΑΕΠ πραγματοποιεί πρωτοφανή «βουτία» 31,4% το δεύτερο τρίμηνο του 2020.
Ακολούθησε ανάκαμψη 33,4% το τρίτο τρίμηνο.
Ωστόσο, το Γραφείο Οικονομικής Έρευνας δεν έχει ακόμη κηρύξει το τέλος της ύφεσης
Ενώ περίπου 14 εκατομμύρια έχουν επιστρέψει στη δουλειά τους από τότε, η FED εκτιμά ότι χάθηκαν περίπου 8,4 εκατομμύρια θέσεις εργασίας εξαιτίας της κρίσης της πανδημίας.
Το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε από το υψηλό του 14,7% σε 6%, αλλά εξακολουθεί να υπερβαίνει το 3,5% το Φεβρουάριο του 2020.
U.S. GDP jumped 6.4% in first quarter amid strong consumer spending


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης