Τελευταία Νέα
Διεθνή

Powell (Fed): Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την οικονομία των ΗΠΑ – Εκτός συζήτησης η μείωση του QE

Powell (Fed): Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την οικονομία των ΗΠΑ – Εκτός συζήτησης η μείωση του QE
Η αύξηση του πληθωρισμού είναι παροδική, ανέφερε ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell

Δεν έχει έρθει η ώρα ακόμη να συζητήσουμε οποιαδήποτε μείωση σε ό,τι αφορά τις αγορές περιουσιακών στοιχείων εκ μέρους της Fed, υποστήριξε σε δήλωσή του ο επικεφαλής της Jay Powell.
Δήλωσε δε πως η Κεντρική Τράπεζα θα κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου η αμερικανική οικονομία να επανέλθει στα προ κορωνοϊού επίπεδα.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Powell επανέλαβε ότι η Fed θα περιμένει μέχρις ότου ο πληθωρισμός υπερβεί μετρίως τον στόχο του 2% «για κάποιο χρονικό διάστημα», προτού προχωρήσει σε σύσφιξη της επεκτατικής νομισματικής της πολιτικής.

«Απέχουμε από τον στόχο μας»

Υποστήριξε επίσης ότι η οικονομία απέχει πολύ από τον στόχο της Fed - ένα σημάδι που ορισμένοι επενδυτές θα μπορούσαν να ερμηνεύσουν ως συνέχιση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής για το άμεσο μέλλον.
«Η οικονομία απέχει πολύ από τους στόχους μας και είναι πιθανό να πάρει λίγο χρόνο για να επιτευχθεί περαιτέρω πρόοδος», είπε ο Powell και πρόσθεσε:
«Θα διατηρήσουμε τη νομισματική πολιτική έως ότου επιτευχθούν οι στόχοι που έχουμε θέσει για την απασχόληση και τον πληθωρισμό». 
«Όσον αφορά τα επιτόκια, θεωρούμε ότι είναι σκόπιμο να διατηρηθεί το τρέχον εύρος, από 0% έως 0,25%, έως ότου οι συνθήκες της αγοράς εργασίας φτάσουν σε επίπεδα μέγιστης απασχόλησης και ο πληθωρισμός στο 2%.
Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για να ξεπεράσουμε το 2% για κάποιο χρονικό διάστημα» πρόσθεσε.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης