Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τραγωδία λόγω covid στην Ινδία – Πάνω από 200.000 οι νεκροί, ξεπέρασαν τα 18 εκατ. τα κρούσματα

Τραγωδία λόγω covid στην Ινδία – Πάνω από 200.000 οι νεκροί, ξεπέρασαν τα 18 εκατ. τα κρούσματα
Νέο παγκόσμιο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων, νέο ρεκόρ θανάτων
Σχετικά Άρθρα

Δραματικές στιγμές βιώνει τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού η Ινδία, η οποία κατέγραψε νέο παγκόσμιο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων – αναφέρθηκαν 360.960 νέες μολύνσεις – και νέο ρεκόρ θανάτων (3.293) το τελευταίο 24ωρο.
Αν και πολλοί εκτιμούν πως οι αριθμοί αυτοί είναι κατά πολύ υποτιμημένοι σε σχέση με την πραγματικότητα, η Ινδία – επισήμως – έχει ξεπεράσει τους 200.000 νεκρούς και τα 18 εκατομμύρια κρούσματα.
Είναι χαρακτηριστικό πως από τα 18 εκατομμύρια κρούσματα, τα 6 εκατομμύρια έχουν καταγραφεί κατά τη διάρκεια του Απριλίου.
Η έκρηξη των μολύνσεων αποδίδεται αφενός σε μια νέα παράλλαξη του ιού που θεωρείται πιο μεταδοτική αφετέρου σε μια σειρά πολιτικών και θρησκευτικών συγκεντρώσεων, στις οποίες μετείχαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι.
Το αποτέλεσμα είναι τα νοσοκομεία και το σύστημα υγείας να έχουν καταρρεύσει και να παρατηρούνται τεράστιες ελλείψεις όχι μόνο σε κλίνες στα νοσοκομεία αλλά και σε φάρμακα ακόμα και σε οξυγόνο.
Ιδιαίτερο πλήγμα δέχεται η πρωτεύουσα, το Νέο Δελχί, όπου ασθενείς πεθαίνουν στις πύλες των ασφυκτικά γεμάτων με ασθενείς δομών υγείας.
Ήδη πάντως στην χώρα φτάνει η διεθνής βοήθεια, η οποία ως επί το πλείστον συνίσταται σε αναπνευστήρες και οξυγόνο.
Σημειώνεται πως στην Ινδία μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 150 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ από το Σάββατο 1/5 θα έχουν δικαίωμα να εμβολιαστούν όλοι οι ενήλικοι πολίτες, περίπου 600 εκατομμύρια άνθρωποι, αν και πολλά ομόσπονδα κρατίδια κάνουν λόγο για ελλιπή αποθέματα εμβολίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης