Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στάση αναμονής στις ευρωπαϊκές αγορές - Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα των τραπεζών

Στάση αναμονής στις ευρωπαϊκές αγορές - Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα των τραπεζών
Στο επίκεντρο βρίσκονται τα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών τραπεζών για το α΄τρίμηνο του 2021
Σχετικά Άρθρα
Στάση αναμονής τηρούν οι επενδυτές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν όψει των ανακοινώσεων της Federal Reserve και των στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ.
Στο επίκεντρο βρίσκονται τα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών τραπεζών για το α΄τρίμηνο του 2021.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAΧ καταγράφει απώλειες 0,3% στις 15.259 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει μεταβολή -0,06% στις 6.958 μονάδες.
Στις 6.276 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι με μεταβολή +0,02%.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει πτώση 0,5% στις 8.662 μονάδες.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί 0,4% στις 24.427 μονάδες.
Τα futures των δεικτών της Wall Street καταγράφουν οριακή άνοδο 0,12%, εν αναμονή των αποτελεσμάτων Microsoft και Alphabet.
Ο VIX - γνωστός και ως δείκτης φόβου - σημειώνει πτώση στις 17,6 μονάδες.
Στο ταμπλό, η μετοχή της πετρελαϊκής BP κατέγραψε άλμα 2,6% ύστερα από την αύξηση των κερδών πρώτου τριμήνου χάρη στις υψηλότερες τιμές πετρελαίου και τα ενισχυμένα έσοδα από τις συναλλαγές σε φυσικό αέριο.
Η μετοχή της τράπεζας HSBC, της οποία οι δραστηριότητες είναι κυρίως επικεντρωμένες στην Ασία, σημείωσε άνοδο 0,9% μετά την ανακοίνωση ενθαρρυντικών τριμηνιαίων κερδών καθώς η επιτυχημένη κυκλοφορία εμβολίων σε βασικές της αγορές υπόσχεται πιο αισιόδοξες οικονομικές προοπτικές.
Ωστόσο, η μετοχή της UBS σημείωσε πτώση 3,5% καθώς υπέστη πλήγμα 774 εκατ. δολαρίων από την κατάρρευση του αμερικανικού επενδυτικού ταμείου Archegos, γεγονός που επισκίασε την καλύτερη της αναμενόμενης αύξηση κατά 14% των τριμηνιαίων καθαρών κερδών.

UBS: Πλήγμα 774 εκατ. δολ. από την κατάρρευση του Archegos

Στα 1,8 δισ. δολ. διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της UBS στο α΄τρίμηνο του 2021, με το πλήγμα στα έσοδα από την κατάρρευση του fund Archegos να ανέρχεται στα 774 εκατ. δολ.
Η UBS δήλωσε την Τρίτη ότι είχε εξέλθει από την έκθεση στο Archegos και τυχόν σχετικές απώλειες το δεύτερο τρίμηνο θα ήταν «άυλες» για την τράπεζα.
Ορισμένες τράπεζες έχουν επηρεαστεί από το σκάνδαλο, συμπεριλαμβανομένης της Credit Suisse, η οποία ανέφερε την περασμένη εβδομάδα καθαρή ζημιά για το τρίμηνο μετά από 4,4 δισ. ελβετικά φράγκα (4,8 δισ.δολάρια) που επλήγησαν από την κατάρρευση του ίδιου αμοιβαίου κεφαλαίου αντιστάθμισης στις ΗΠΑ.

HSBC: Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη στο α΄τρίμηνο 2021

Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη της HSBC Holdings στο πρώτο τρίμηνο του 2021, καθώς οι πιστωτικές απώλειες αντιστράφηκαν και η τράπεζα επέστρεψε στα κέρδη στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν σε 6,4 δισ. δολ. τους τρεις μήνες έως τον Μάρτιο, υπερβαίνοντας την εκτίμηση για κέρδη 4,3 δισ. δολ, όιπως ανακοίνωσε η τράπεζα με έδρα στο Λονδίνο.
«Η παγκόσμια τραπεζική και οι αγορές είχαν ένα καλό τρίμηνο και είδαμε σταθερή ανάπτυξη των επιχειρήσεων σε στρατηγικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένου του πλούτου και της εμπορικής χρηματοδότησης της Ασίας, καθώς και των στεγαστικών στο Χονγκ Κονγκ και το Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος Noel Quinn.
Τα έσοδα της τράπεζας στο α΄ τρίμηνο μειώθηκαν κατά 5% περίπου στα 12,99 δισ. δολάρια, εξαιτίας των χαμηλότερων επιτοκίων σε όλες τις δραστηριότητες της παγκοσμίως.

Ήπια πτώση στην Ασία

Μικρή πτώση καταγράφουν οι αγορές της Ασίας, με το βλέμμα στραμμένο στις ΗΠΑ λόγω Fed και ΑΕΠ.
Ο Asia Dow υποχωρούσε 0,4% στις 4.021 μονάδες.
Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με πτώση 0,46%, στις 28.991,89 μονάδες.
Ο ευρύτερος δείκτης Topix, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 0,76%, στις 1.903,89 μονάδες.
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχωρούσε 0,2% στις 28.898 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite καταγράφει οριακές μεταβολές στις 3.442 μονάδες.
Ο Sensex σημείωνε άνοδο 0,1% στις 48.749 μονάδες.
Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου.
Η τιμή του αργού πετρελαίου διαπραγματεύεται στα 62,69 δολ. το βαρέλι με άνοδο 1,25%, ενώ η τιμή του Brent καταγράφει κέρδη 1,2% στα 65,8 δολ. το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης