Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Η ηλεκτροκίνηση απειλεί 15.000 θέσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία – Ενισχύσεις 50 εκατ. ευρώ

Γαλλία: Η ηλεκτροκίνηση απειλεί 15.000 θέσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία – Ενισχύσεις 50 εκατ. ευρώ

Η γαλλική κυβέρνηση θα συμβάλει κατά τα τρία-πέμπτα στα κεφάλαια του fund ενώ οι γαλλικές αυτοκινητοβιοηχανίες Renault και Stallantis θα καταβάλουν το υπόλοιπο

Σχετικά Άρθρα

Ένα Fund με κεφάλαια 50 εκατ. ευρώ συστήνει η γαλλική κυβέρνηση για να στηρίξει τους 15.000 εργαζομένους στην αυτοκινητοβιοηχανία που απασχολούνται στα χυτήρια μετάλλων και οι θέσεις των οποίων απειλούνται με εξαφάνιση όταν ολοκληρωθεί η στροφή προς τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Δευτέρα 26 Απριλίου 2021.

Αλλαγές

«Η κατάσταση των Γάλλων εργαζομένων στα χυτήρια είναι ανησυχητική.
Η παραγωγή μας είναι υπερβολικά μικρή, και αυτό είναι τρομακτικό, η συγκεκριμένη αγορά κάθε άλλο παρά διασφαλισμένη θεωρείται τα επόμενα έτη», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire.
Η γαλλική κυβέρνηση θα συμβάλει στα τρία-πέμπτα του ταμείου, ενώ οι γαλλικές αυτοκινητοβιοηχανίες Renault και Stallantis θα καταβάλουν το υπόλοιπο, διευκρίνισε.

Περικοπές θέσεων

Η κίνηση αυτή αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη ανησυχία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για τη μετάβαση της αυτοκινητοβιομηχανίας στην ηλεκτροκίνηση, για τον αντίκτυπο που θα έχει η εξέλιξη αυτή στην αγορά εργασίας στη βιομηχανία αυτοκινήτου.
Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των Renault, Stellantis, Daimler και Volkswagen, έχουν δεσμευθεί να επιταχύνουν τη μετάβαση προς τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, στην οποία όμως χρειάζονται λιγότεροι εργαζόμενοι με τον κίνδυνο να υπάρξουν περικοπές θέσεων εργασίας και ενδεχομένως να κλείσουν και εργοστάσια που ειδικεύονται στην κατασκευή κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Κράμα

Η Γαλλία διαθέτει περί τους 30.000 εργαζομένους που απασχολούνται σε χυτήρια μετάλλων στον χώρο της αυτοκινητοβιονηχανίας.
Οι θέσεις τους διατρέχουν κίνδυνο καθότι ένα ηλεκτροκίνητο χρειάζεται τέσσερις φορές λιγότερο κράμα σιδήρου από ένα αντίστοιχο όχημα βενζινοκίνητο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης