Τελευταία Νέα
Διεθνή

AstraZeneca: Χωρίς νομική βάση η προσφυγή της ΕΕ, να επιλύσουμε τη διαφορά

AstraZeneca: Χωρίς νομική βάση η προσφυγή της ΕΕ, να επιλύσουμε τη διαφορά
Στην ανακοίνωσή της η φαρμακοβιομηχανία διευκρινίζει ότι κάθε δόση παρασκευάζεται με ορό εμβολίου που προέρχεται από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Σχετικά Άρθρα

Άμεση ήταν η αντίδραση της AstraZeneca στην απόφαση της Ε.Ε. να προχωρήσει σε προσφυγή εναντίον της στη Δικαιοσύνη για αθέτηση συμβολαίου και καθυστερήσεις στις παραδόσεις των δόσεων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters Δευτέρα 26 Απριλίου 2021.
«Η όποια προσφυγή είναι χωρίς βάση και καλωσορίζουμε αυτή την ευκαιρία για να επιλύσουμε αυτή τη διαμάχη το συντομότερο δυνατόν» επισημαίνει η εταιρεία ενώ επισημαίνει ότι τίμησε τη συμβόλαιο το οποίο έχει υπογράψει με την ΕΕ και θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά της ενωπιον του δικαστηρίου.
Στην ανακοίνωσή της επίσης διευκρινίζει ότι κάθε δόση παρασκευάζεται με ορό εμβολίου που προέρχεται από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ρήτρα παραλαβής

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών έγινε γνωστό ότι η Κομισιόν δεν πρόκειται να ενεργοποιήσει τη ρήτρα παραλαβής 100 εκατ. επιπλέον δόσεων, η οποία προβλέπεται στο συμβόλαιο για την παράδοση 300 εκατ. δόσεων εντός του 2021.
Σύμφωνα με την πρόεδρο της Κομισιόν, μάλιστα, οι Βρυξέλλες βρίσκονται πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με τις Pfizer – BioNTech για την αγορά 1,8 δισ. δόσεων την περίοδο 2022 – 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης