Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Προς ανοδική αναθεώρηση της πρόβλεψης για την ανάπτυξη στο 3,5% το 2021

Γερμανία: Προς ανοδική αναθεώρηση της πρόβλεψης για την ανάπτυξη στο 3,5% το 2021

Την Τρίτη 27 Απριλίου 2021 η κυβέρνηση αναμένεται να παρουσιάσει τις προβλέψεις της αναφορικά με την οικονομική ανάπτυξη την τρέχουσα χρονιά

Σχετικά Άρθρα

Σε νέα αναθεώρηση επί τα βελτίω για την πορεία του ΑΕΠ το 2021 προχώρησε η γερμανική κυβέρνηση καθώς ήταν βελτιωμένος ο ρυθμός ανάπτυξης που καταγράφηκε κατά το δ΄ τρίμηνο του 2020 (αναθεωρήθηκε στο 0,3% από 0,1%, ενώ αναμενόταν ύφεση), σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters τη Δευτέρα 26 Απριλίου 2021.

Στο 3,6% το 2022

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση συνασπισμού υπό την Angela Merkel, πλέον αναμένει ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα αναπτυχθεί κατά 3,5%, έναντι των προβλέψεων του Ιανουαρίου για ρυθμό 3%, σύμφωνα με πηγή την οποία επικαλείται το δημοσίευμα του Reuters, προσθέτοντας ότι για το 2022, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ανάπτυξη της τάξεως του 3,6%.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα το οποίο επικαλείται κύκλους του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών την Τρίτη 27 Απριλίου 2021 η κυβέρνηση αναμένεται να παρουσιάσει τις προβλέψεις της αναφορικά με την οικονομική ανάπτυξη την τρέχουσα χρονιά.

Επιχειρηματικό κλίμα

Νωρίτερα τον Απρίλιο τα κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα της Γερμανίας, προχώρησαν σε πιο αισιόδοξες προβλέψεις σε σχέση με αυτές του Βερολίνου, αναμένοντας ρυθμούς ανάπτυξης 3,7% και 3,9% το 2021 και το 2022 αντίστοιχα.
Στο μεταξύ τον Απρίλιο το επιχειρηματικό κλίμα βελτιώθηκε ελάχιστα, την ίδια ώρα που οι προσδοκίες ελαφρώς επιδεινώθηκαν, εν μέρει από το τρίτο κύμα της πανδημίας, αλλά και της έλλειψης ημιαγωγών η οποία έχει προκαλέσει προβλήματα στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας σε παγκόσμιο επίπεδο (ο εν λόγω κλάδος είναι εκ των κινητήριων μοχλών της γερμανικής οικονομίας).
Ειδικότερα ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του οικονομικού Ινστιτούτου Ifo ανέβηκε στις 96,8 μονάδες, από 96,6 μονάδες τον Μάρτιο και έναντι εκτιμήσεων για τιμή στις 97,8 μονάδες.

Μεταποίηση

Παράλληλα ο δείκτης για τις επιχειρηματικές προσδοκίες έπεσε στις 99,5 μονάδες, από 100,3 μονάδες τον Μάρτιο, με τους αναλυτές να είχαν προβλέψει για άνοδο του στις 101,3 μονάδες.
Επί του παρόντος για την μεταποίηση με εξαγωγική δραστηριότητα το momentum είναι θετικό εξαιτίας της υψηλής ζήτησης από την Κίνα και τις ΗΠΑ, την ίδια ώρα όμως που οι επιχειρήσεις του κλάδου των υπηρεσιών υποφέρουν από τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης