Τελευταία Νέα
Διεθνή

Leyen (Κομισιόν): Όσοι Αμερικάνοι έχουν εμβολιαστεί μπορούν να έρχονται στην Ευρώπη

Leyen (Κομισιόν): Όσοι Αμερικάνοι έχουν εμβολιαστεί μπορούν να έρχονται στην Ευρώπη
Τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ θα αποδέχονται χωρίς όρους όσους έχουν ανοσοποιηθεί με εμβόλια εγκεκριμένα από τον ΕΜΑ είπε η von der Leyen
Σχετικά Άρθρα

Ελεύθερα θα είναι τα ταξίδια στην Ευρώπη για όσους Αμερικάνους έχουν εμβολιαστεί υποστήριξε η επικεφαλής της Κομισιόν, Ursula von der Leyen.
«Οι Αμερικανοί, εξ όσων γνωρίζω, χρησιμοποιούν εμβόλια που έχουν εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA).
Αυτό θα επιτρέψει ελευθερία κίνησης, τα ταξίδια προς την ΕΕ.
Ένα πράγμα είναι σαφές: τα 27 κράτη μέλη θα αποδέχονται, χωρίς όρους, όλους όσοι έχουν ανοσοποιηθεί με εμβόλια εγκεκριμένα από τον EMA» υποστήριξε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα The New York Times η επικεφαλής της Κομισιόν, τονίζοντας πως οι ΗΠΑ κατά πάσα πιθανότητα θα έχουν ανοσοποιήσει το 70% του πληθυσμού τους έως τον Ιούνιο.
Αν και η επικεφαλής της Κομισιόν δεν αποκάλυψε το πότε θα μπορούσε να γίνει αυτό, το δημοσίευμα αναφέρει πως οι νέοι κανόνες ενδεχομένως να εφαρμοστούν το καλοκαίρι.
Υπενθυμίζεται πως ο EMA έχει εγκρίνει και τα τρία εμβόλια που χορηγούνται στις ΗΠΑ, της Moderna, των Pfizer/BioNTech και της Johnson & Johnson.
«Η επανέναρξη των ταξιδιών θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική κατάσταση, όμως τα πράγματα βελτιώνονται στις ΗΠΑ, και το ίδιο θα γίνει, ελπίζουμε, στην ΕΕ» ανέφερε η επικεφαλής της Κομισιόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης