Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία: Η κυβέρνηση ζήτησε από το Twitter να «κατεβάσει» επικριτικές αναρτήσεις για την πανδημία

Ινδία: Η κυβέρνηση ζήτησε από το Twitter να «κατεβάσει» επικριτικές αναρτήσεις για την πανδημία
Το Twitter αφαίρεσε κάποια tweets έπειτα προσφυγή της ινδική κυβέρνησης στη δικαιοσύνη
Σχετικά Άρθρα

Η ινδική κυβέρνηση ζήτησε από το Τwitter να κατεβάσει δεκάδες αναρτήσεις, μεταξύ των οποίων κάποιες που είχαν κάνει τοπικοί πολιτικοί, οι οποίες επέκριναν τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την κρίση της πανδημίας covid-19, καθώς ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων έσπασε για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα παγκόσμιο ρεκόρ.
Το Twitter αφαίρεσε κάποια tweets έπειτα προσφυγή της ινδική κυβέρνησης στη δικαιοσύνη, δήλωσε ευπρόσωπος της εταιρείας, σύμφωνα με το Reuters.
Η κυβέρνηση προσέφυγε δικαστικά για να ζητήσει τη λογοκρισία κάποιων αναρτήσεων, όπως αποκάλυψε το Τwitter στη βάση δεδομένων Lumen, που ανήκει στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.
Στην προσφυγή της ινδικής κυβέρνησης, που έγινε στις 23 Απριλίου, αναφέρονται 21 αναρτήσεις στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Ανάμεσά τους ήταν tweets του βουλευτή Revnath Reddy, ενός υπουργού στο κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης με το όνομα Moloy Ghatak και του κινηματογραφιστή Avinash Das.

Τι λέει το Twitter

«Όταν λαμβάνουμε ένα έγκυρο νομικό αίτημα, το εξετάζουμε τόσο βάσει των κανόνων του Twitter όσο και βάσει της τοπική νομοθεσίας», εξήγησε η εκπρόσωπος του Twitter.
«Αν το περιεχόμενο παραβιάζει τους κανόνες του Twitter, τότε αυτό αφαιρείται από την πλατφόρμα.
Αν θεωρηθεί παράνομο βάσει της νομοθεσίας μιας χώρας, αλλά δεν παραβιάζει τους κανόνες του Twitter, τότε ενδέχεται να περιορίσουμε την πρόσβαση σε αυτό το περιεχόμενο μόνο στην Ινδία», σημείωσε η ίδια.
Τις πληροφορίες αυτές είχε μεταδώσει νωρίτερα ο ειδησεογραφικός ιστότοπος TechCrunch, ο οποίος ανέφερε ότι το Twitter δεν ήταν η μοναδική πλατφόρμα που επηρεάζεται από την εντολή.
Η Ινδία είναι αντιμέτωπη με ένα σφοδρό δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, με έναν θάνατο να καταγράφεται στο Νέο Δελχί κάθε τέσσερα λεπτά.
Το σύστημα υγείας της χώρας έχει καταρρεύσει, με ελλείψεις σε οξυγόνο και άλλο ιατρικό εξοπλισμό.
Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας στην Ινδία έχουν αναφερθεί 16,96 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού κα 192.311 θάνατοι από covid-19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης