Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Όχι» από την ΕΕ στις 100 εκατ. επιπλέον δόσεις εμβολίων της AstraZeneca - Τα επόμενα βήματα

«Όχι» από την ΕΕ στις 100 εκατ. επιπλέον δόσεις εμβολίων της AstraZeneca - Τα επόμενα βήματα
Να προσφύγει νομικά κατά της AstraZeneca για την μη έγκαιρη παράδοση των εμβολίων της ετοιμάζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Σχετικά Άρθρα

Νέες εξελίξεις σημειώνεται στο «μέτωπο» των εμβολιασμών κατά της Covid 19 καθώς η E.E. δεν θα ενεργοποιήσει την επιλογή αγοράς των 100 εκατ. επιπλέον δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca, που είχε συμπεριληφθεί στη σύμβαση μεταξύ των δύο πλευρών, διεμήνυσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.
Πιο αναλυτικά, όπως ανέφερε, η προθεσμία ενεργοποίησης της συγκεκριμένης επιλογής έχει ήδη παρέλθει και οι Βρυξέλλες δεν σκέφτονταν να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.
Υπενθυμίζεται ότι βάσει της συμφωνίας μεταξύ της Ενωσης και της AstraZeneca, συνολικά στα κράτη μέλη της Ε.Ε. θα παραδίδονταν 400 εκατ. δόσεις του εμβολίου, εκ των οποίων τα 100 εκατ. ήταν οι προαιρετικές, τις οποίες η Ε.Ε. επιλέγει τελικά να μην λάβει.

Προσφεύγει κατά της AstraZeneca η ΕΕ

Να προσφύγει νομικά κατά της AstraZeneca για την μη έγκαιρη παράδοση των εμβολίων της ετοιμάζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Αυτό αναφέρει δημοσίευμα του Politico επικαλούμενο πέντε Ευρωπαίους διπλωμάτες, οι οποίοι συμμετείχαν σε σχετική συνεδρίαση χθες Τετάρτη 21/4.
Κατά τη συνεδρίαση αυτή αναφέρθηκε ότι η πλειονότητα των χωρών της ΕΕ θα στήριζε μια προσφυγή κατά της φαρμακοβιομηχανίας για τις καθυστερήσεις στην παράδοση των δόσεων του εμβολίου της κατά της covid-19 στην ΕΕ.
Στόχος της προσφυγής είναι η AstraZeneca να υποχρεωθεί να παραδώσει στην ΕΕ τις δόσεις του εμβολίου της που αναφέρονται στο συμβόλαιο που έχει συνάψει με την ΕΕ.

Johnson & Johnson

Όσον αφορά το εμβόλιο της Johnson & Johnson, η Κομισιόν διευκρίνισε ότι είναι ακόμη νωρίς για αποφάσεις σχετικά με παραγγελίες περισσότερων εμβολίων.
Και το εν λόγω σκεύασμα, όπως και εκείνο της AstraZeneca, τέθηκαν στο «μικροσκόπιο» του EMA μετά τα σπάνια περιστατικά θρομβώσεων που κατεγράφησαν έπειτα από τη χορήγησή τους.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης