Διεθνή

Χαλαρώνει τους περιορισμούς και η Ουγγαρία - Ανοίγουν εξωτερικοί χώροι στα εστιατόρια, μειώνεται η ώρα απαγόρευσης

Χαλαρώνει τους περιορισμούς και η Ουγγαρία - Ανοίγουν εξωτερικοί χώροι στα εστιατόρια, μειώνεται η ώρα απαγόρευσης
Η Ουγγαρία έχει μέχρι στιγμής εμβολιάσει σχεδόν το 35% του πληθυσμού της με τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου
Σχετικά Άρθρα

Η Ουγγαρία αναμένεται να ανοίξει εκ νέου τους εξωτερικούς χώρους των εστιατορίων και να μειώσει τις ώρες της απαγόρευσης νυχτερινής κυκλοφορίας από το Σάββατο, καθώς η εκστρατεία εμβολιασμού επιτρέπει ένα περαιτέρω άνοιγμα της οικονομίας, ανακοίνωσε σήμερα ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού V. Orban.
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο Goulas είπε ότι ως την Παρασκευή 23 Απριλίου 3,5 εκατομμύρια Ούγγροι θα έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, αριθμός ο οποίος μπορεί να αυξηθεί σε τέσσερα εκατομμύρια ή περίπου το 40% του πληθυσμού ως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί

Η Ουγγαρία έχει μέχρι στιγμής εμβολιάσει σχεδόν το 35% του πληθυσμού της με τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου.
Ο Goulias ανακοίνωσε επίσης ότι από τα στοιχεία προκύπτει πως μόνο το 1% των εμβολιασθέντων με μια δόση νόσησε στη συνέχεια και αναφορικά με εκείνους που έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο το ποσοστό είναι ακόμη μικρότερο.Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εμβολιασμοί θα επιτρέψουν την περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών κατά της πανδημίας, η οποία και θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό μέσα στις επόμενες ημέρες.
Η Ουγγαρία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της εμβολιαστικής εκστρατείας της ΕΕ, ενώ το ποσοστό θανάτων από την covid-19 στη χώρα είναι από τα υψηλότερα στον κόσμο καθώς το τρίτο κύμα της πανδημίας έπληξε την Κεντρική Ευρώπη πολύ βαριά.
Τα νοσοκομεία της χώρας εξακολουθούν να δέχονται μεγάλες πιέσεις παρότι το τρίτο κύμα έχει ήδη κορυφωθεί και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώνεται σταδιακά.
Ο εθνικιστής πρωθυπουργός, ο οποίος αντιμετωπίζει εκλογές το 2022, επιχειρεί να ανοίξει και πάλι την οικονομία το συντομότερο δυνατό προκειμένου να αποφύγει ένα ακόμη σοκ έπειτα από την ύφεση που έφτασε στο 5% τον περασμένο χρόνο.
Η Ουγγαρία ξεκίνησε να ανοίγει και πάλι την οικονομία της στις αρχές αυτού του μήνα με την επαναλειτουργία των καταστημάτων.
Ωστόσο, τα ξενοδοχεία επιτρέπεται να δέχονται μόνο ενοίκους σε επαγγελματικά ταξίδια και τα εστιατόρια λειτουργούν μόνο για παραδόσεις κατ'οίκον και για παραδόσεις φαγητών σε πακέτο.
Τα περισσότερα σχολεία λειτουργούν ακόμη με τηλεκπαίδευση.
Η Ουγγαρία με πληθυσμό περίπου 10 εκατομμύρια κατοίκους έχει μέχρι στιγμής καταγράψει 760.967 κρούσματα κορωνοϊού και 26.001 θανάτους.
Περίπου 7.500 ασθενείς νοσηλεύονται, 876 από αυτούς σε αναπνευστήρα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης