Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάος λόγω covid στην Ινδία – Νέο παγκόσμιο ρεκόρ με πάνω από 300.000 κρούσματα

Χάος λόγω covid στην Ινδία – Νέο παγκόσμιο ρεκόρ με πάνω από 300.000 κρούσματα
Ρεκόρ και στον αριθμό των θανάτων
Σχετικά Άρθρα

Χαώδης είναι η κατάσταση στην Ινδία όσον αφορά την επιδημία του κορωνοϊού καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν πάνω από 300.000 κρούσματα, αριθμός που δεν έχει προηγούμενο σε οποιαδήποτε χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας.
Παράλληλα η Ινδία ανακοίνωσε και νέο ημερήσιο ρεκόρ θανάτων.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως τις προηγούμενες 24 ώρες αναφέρθηκαν 314.835 κρούσματα και 2.104 νεκρούς.
Συνολικά η Ινδία μετρά 184.657 νεκρούς και σχεδόν 16 εκατομμύρια κρούσματα.
Σημειώνεται πως το προηγούμενο ρεκόρ κρουσμάτων, το είχαν οι ΗΠΑ, όταν και τον περασμένο Ιανουάριο, είχαν αναφέρει 297.430 μολύνσεις.
Και όλα αυτά τη στιγμή που το σύστημα υγείας τελεί υπό την απόλυτη κατάρρευση καθώς τα νοσοκομεία πλέον δεν διαθέτουν ούτε οξυγόνο για τους ασθενείς.
Παράλληλα καταγράφονται τεράστιες ελλείψεις σε κλίνες και φάρμακα με τους συγγενείς των ασθενών να αναζητούν φάρμακα, οξυγόνο, κλίνες και γενικότερα βοήθεια μέσω των social media.
Είναι χαρακτηριστικό πως σε περίπου 80 από τα 142 νοσοκομεία στο Νέο Δελχί, δεν υπάρχουν πλέον κλίνες για ασθενείς με την COVID-19.

Περιορισμοί

Σε μια προσπάθεια να καμφθεί η τεράστια διασπορά του ιού, οι αρχές του Νέου Δελχί, πόλης που δοκιμάζεται ιδιαίτερα από αυτό το κύμα της επιδημίας, έλαβαν την απόφαση να επιβληθεί 6ημερο lockdown, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 26 Απριλίου ενώ προς αυστηρό lockdown οδεύει και το κρατίδιο της Μαχαράστρα.
Σε τηλεοπτικό διάγγελμά του το βράδυ χθες Τρίτη ο ομοσπονδιακός πρωθυπουργός Naredra Modi απαίτησε από τους συμπατριώτες του να κάνουν μεγαλύτερη προσπάθεια, για να αποφευχθούν νέα lockdown στη χώρα, που είναι αντιμέτωπη με ολοένα σοβαρότερη υγειονομική κρίση καθώς πλήττεται από σφοδρό δεύτερο κύμα.
Στην πρώτη του δημόσια παρέμβαση αφότου άρχισε η έκρηξη του αριθμού των μολύνσεων, o Modi αναγνώρισε πως η Ινδία των 1,3 δίνει «για ακόμη μια φορά μεγάλη μάχη».
«Η κατάσταση ήταν υπό έλεγχο πριν από μερικές εβδομάδες» προτού «έρθει το δεύτερο κύμα σαν τυφώνας», είπε ο Modi.
Οι τελευταίες εβδομάδες σημαδεύτηκαν από μαζικές συγκεντρώσεις κόσμου καθώς εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν σε εκδηλώσεις για την ινδουιστική γιορτή Κουμπ Μελά, σε πολιτικές συγκεντρώσεις, σε γάμους, σε αθλητικές εκδηλώσεις.
Σημειώνεται πως έως σήμερα στην Ινδία έχουν χορηγηθεί πάνω από 124 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της covid-19, ο μεγαλύτερος αριθμός παγκοσμίως μετά τις ΗΠΑ και την Κίνα, αλλά μικρός σε σχέση με τον πληθυσμό της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης