Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βυθίζεται στο χάος της επιδημίας covid με ρεκόρ θανάτων η Βραζιλία

Βυθίζεται στο χάος της επιδημίας covid με ρεκόρ θανάτων η Βραζιλία
Στο κόκκινο όλη η Λατινική Αμερική
Σχετικά Άρθρα

Στο χάος του κορωνοϊού με ρεκόρ θανάτων βυθίζεται η Βραζιλία, η οποία φαίνεται να έχει χάσει κάθε έλεγχο της επιδημίας, τη στιγμή που στο κόκκινο είναι και το μεγαλύτερο μέρος της Λατινικής Αμερικής.
Στη Βραζιλία η κατάσταση είναι εντελώς ανεξέλεγκτη, με τα νοσοκομεία να έχουν καταρρεύσει και να μην μπορούν να διαχειριστούν τα κύματα των ασθενών, τη στιγμή που δεν υπάρχει μια ενιαία, εθνική στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας.
Η χαώδης αυτή διαχείριση σε συνδυασμό και με την πιο μεταδοτική βραζιλιάνικη παράλλαξη του ιού ενισχύουν τους φόβους ότι πολύ σύντομα η Βραζιλία θα σπάσει νέα ρεκόρ όσον αφορά τα θύματα.
Είναι χαρακτηριστικό πως το τελευταίο 24ωρο η Βραζιλία ανακοίνωσε ότι επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 69.381 κρούσματα και 3.321 θάνατοι.
Συνολικά η Βραζιλία μετρά 378.003 νεκρούς επί συνόλου 14.043 εκατομμυρίων και πλέον μολύνσεων.
Η Βραζιλία είναι δεύτερη παγκοσμίως σε νεκρούς σε απόλυτους αριθμούς ενώ κατά κεφαλήν μετρά 176 θανάτους ανά 100.00 κατοίκους, ξεπερνώντας το Περού (174/100.000), τις ΗΠΑ (172) και το Μεξικό (165).

Θερίζει και την Αργεντινή

Στο κόκκινο βρίσκεται και η Αργεντινή, η οποία ανακοίνωσε το τελευταίο 24ωρο 29.145 κρούσματα και 315 θανάτους.
Ενδεικτικό της έντασης της πανδημίας είναι πως η πληρότητα των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) έφθασαν σε επίπεδο άνευ προηγουμένου στην μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας Μπουένος Άιρες και της ομώνυμης επαρχίας που την περιβάλλει.
Συνολικά η Αργεντινή μετρά 59.792 νεκρούς επί συνόλου 2.743.620 μολύνσεων.
Όσο για την εκστρατεία ανοσοποίησης, έχουν λάβει την πρώτη δόση των εμβολίων τους 6.510.615 άνθρωποι, εκ των οποίων 821.214 έλαβαν και τη δεύτερη.
Νωρίτερα χθες ανακοινώθηκε ότι η φαρμακευτική εταιρεία Laboratorios Richmond κατέληξε σε συμφωνία με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων για την παραγωγή του εμβολίου Sputnik V στην Αργεντινή προς αξιοποίηση στην ίδια τη χώρα και άλλα κράτη της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.
Πρόκειται για την πρώτη τέτοια συμφωνία που συνάπτεται στην περιοχή.

Χιλή: Μείωση μολύνσεων

Αντιθέτως, καλύτερη εμφανίζεται η εικόνα στην Χιλή όπου σε 12 περιφέρειες καταγράφεται μείωση των μολύνσεων τις τελευταίες ημέρες.
Ενδεικτικά αναφέρεται πως το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκαν εργαστηριακά 5.071 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ παράλληλα άλλοι 40 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.
Επισήμως η Χιλή μετρά 25.317 νεκρούς επί συνόλου 1.136.435 μολύνσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης