Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson & Johnson: Ελπίδα για ταχεία άρση της αναστολής της χρήσης του εμβολίου – Αναμένουμε τα τελικά πορίσματα

Johnson & Johnson: Ελπίδα για ταχεία άρση της αναστολής της χρήσης του εμβολίου – Αναμένουμε τα τελικά πορίσματα

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει πωλήσει  100 εκατομμύρια εμβόλια στις ΗΠΑ

Σχετικά Άρθρα

Η φαρμακοβιομηχανία Johnson and Johnson (J&J) παραμένει «απόλυτα σίγουρη» για το εμβόλιό της κατά της Covid-19 και ελπίζει να βρει "πολύ σύντομα" λύση με τις ρυθμιστικές αρχές όσον αφορά τη χρήση του, που επί του παρόντος έχει ανασταλεί στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω της εμφάνισης σπάνιων σοβαρών θρόμβων του αίματος, δήλωσε ο οικονομικός της διευθυντής, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2020.

Η ΕΜΑ

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) γνωμοδότησε για το εμβόλιο που ανέπτυξε η J&J όπου εντόπισε πιθανή σύνδεση ανάμεσα στο εμβόλιο της Johnson & Johnson για τον κορωνοϊό και τις σπάνιες θρομβώσεις που εμφανίστηκαν σε ενήλικες που το έλαβαν στις ΗΠΑ.
Τη ίδια ώρα ενώ ο ιατρός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Antony Fauci δήλωσε την Κυριακή 18 Απριλίου 2021 ότι μια απόφαση στις Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να δημοσιοποιηθεί έως την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021.
«Παραμένουμε πολύ σίγουροι» και «ελπίζουμε ότι η ισορροπία μεταξύ των οφελών και των κινδύνων θα λειτουργήσει υπέρ ημών», δήλωσε ο Joseph J. Wolk σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Αποφάσεις

«Συνεργαζόμαστε με τις ρυθμιστικές αρχές για να βεβαιωθούμε ότι έχουν όλες τις πληροφορίες τις οποίες χρειάζονται για να λάβουν τις αποφάσεις τους», υπογράμμισε.
«Περιμένουμε να έχουμε πολύ σύντομα, ίσως από το τέλος αυτής της εβδομάδας, από την Ευρώπη και τη FDA (την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων) μια απόφαση για το πώς μπορούμε να προχωρήσουμε, ανέφερε επίσης ο οικονομικός διευθυντής της J&J, ο οποίος έκανε τις δηλώσεις αυτές με την ευκαιρία της δημοσίευσης των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων του ομίλου.

Πωλήσεις

Στην ανακοίνωση που περιγράφει λεπτομερώς την οικονομική απόδοση της εταιρίας, η J&J δεν αναφέρει συγκεκριμένα το εμβόλιο, το οποίο πωλεί σε τιμή κόστους, αλλά επισημαίνεται ότι έχει πουλήσει εμβόλια αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο όμιλος αντιμετωπίζει επίσης προβλήματα παραγωγής σε ένα εργοστάσιο στη Βαλτιμόρη, στην Πολιτεία Μέριλαντ, το οποίο διαχειρίζεται η εταιρία Emergent BioSolutions, με μια παρτίδα δόσεων εμβολίων που δεν πληρούν τα πρότυπα ποιότητας.

Δεσμεύσεις

Η FDA ζήτησε την αναστολή της παραγωγής σε αυτό το εργοστάσιο αναμένοντας την ολοκλήρωση της επιθεώρησης.
Εάν η κανονιστική διαδικασία «πηγαίνει καλά, θα είμαστε σε θέση να εκπληρώσουμε όλες τις συμβατικές μας δεσμεύσεις (όσον αφορά την παράδοση εμβολίων, σ.σ.), στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο», διαβεβαίωσε ο Joseph J. Wolk.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης