Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Οι Πράσινοι ρίχνουν το γάντι σε CDU – CSU για την καγκελαρία – Υποψήφια η Baerbock

Γερμανία: Οι Πράσινοι ρίχνουν το γάντι σε CDU – CSU για την καγκελαρία – Υποψήφια η Baerbock

Ενώ στο συντηρητικό χώρο η διαδικασία διαδοχής της Angela Merkel παρουσιάζει πολλά παρατράγουδα, οι Γερμανοί Πράσινοι εξέλεξαν με βάση άψογες διαδικασίες μια ισχυρή υποψηφιότητα για την καγκελαρία, σύμφωνα με τους αναλυτές

Σχετικά Άρθρα

Τη 40χρονη Αnnalena Baerbock επέλεξαν οι Πράσινοι ως την υποψήφια καγκελάριο του κόμματός τους ενόψει των εκλογών της 26ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με δημόσιευμα του Bloomberg τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021.
Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που το κόμμα επιλέγει ένα υποψήφιο, καθώς μέχρι σήμερα κατέβαινε στις εκλογές με «δίδυμη» ηγεσία – κάτι που αποτελεί μία ακόμη ένδειξη των φιλοδοξιών που έχει και φτάνουν ακόμη και στη διεκδίκηση της εντολής για τον σχηματισμό της επόμενης ομοσπονδιακής κυβέρνησης και να αποκτήσει η Γερμανία τον πρώτο καγκελάριο το κόμμα τους, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters τη Δευτέρα 19 Απριλίου .
Η ίδια η Baerbock δήλωσε ότι επιθυμεί να ηγηθεί της επόμενης κυβέρνησης μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, προτρέποντας τους ψηφοφόρους να βοηθήσουν το κόμμα της να ξεπεράσει στις επιδόσεις τους συντηρητικούς που ηγούνται στις δημοσκοπήσεις.
«Θα θέλαμε να ηγηθούμε σε αυτήν την κυβέρνηση - αλλά δεδομένου ότι η πολιτική δεν είναι μια άσκηση εκπλήρωσης των επιθυμιών, εναπόκειται στους ψηφοφόρους να αποφασίσουν ποιος θα βγει από αυτές τις εκλογές νικητής και με πόση δύναμη», δήλωσε η Annalena Baerbock σε συνέντευξη Τύπου.

Δημοσκοπήσεις

Να σημειωθεί πως οι δημοσκοπήσεις δίνουν στους Πράσινους ποσοστό κοντά στο 22%, με ανοδικές τάσεις, το οποίο φαίνεται να τους διασφαλίζει άνετα τη δεύτερη θέση.
Δεν αποκλείεται, μάλιστα, εάν δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες και αυξηθεί η παράσταση νίκης, να κατακτήσουν την πρωτιά .

CDU-CSU

Εξάλλου, το μέχρι πρόσφατα αδιαμφισβήτητα κυρίαρχο και πρώτο κόμμα, η Ένωση Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνιστών (CDU-CSU), βυθίζεται καθημερινά στη δίνη της κρίσης, ενόψει της μετά-Merkel εποχής.
Μια κρίση που αποτυπώνεται και στην αδυσώπητη σύγκρουση για τοι χρίσμα του υποψηφίου καγκελάριο στις εκλογές ανάμεσα στον Armin Laschet και τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας, Μarkus Soeder.

Σοσιαλδημοκρατες

Την ίδια στιγμή, οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν να αντιμετωπίσουν τη δική τους, μακρά κρίση, η οποία αφορά και την ταυτότητά τους.
Τα ποσοστά στις εκλογικές αναμετρήσεις στα διάφορα κρατίδια και τις δημοσκοπήσεις είναι απογοητευτικά, της τάξης του 15-16%, ενώ ο δικός τους υποψήφιος – ο νυν υπουργός Οικονομικών, Olaf Scholz – δεν δείχνει να πείθει.

To Who is Who της Baerbock

Όσον αφορά την υποψήφια των Πρασίνων, η οποία επικράτησε του εταίρου της στην ηγεσία του κόμματοs Robert Habeck, αν και μέλος της Βundestag από το 2013, ήταν πρακτικά άγνωστη στο πολιτικό γίγνεσθαι το 2018, όταν εξελέγη στο ανώτατο αξίωμα των Πρασίνων. Ανήκει δε, όπως άλλωστε και ο  Habeck, στην πτέρυγα των λεγόμενων «ρεάλος», δηλαδή των πραγματιστών που εκφράζουν θέσεις αποδεκτές από το πολιτικό σύστημα και τη γενικώς συντηρητική κοινωνία της Γερμανίας.
Σημειώνεται πως η Baerbock υπήρξε στο παρελθόν κάτοχος του χάλκινου μεταλλείου στο αγώνισμα του τραμπολίνο σε εθνικό επίπεδο, ενώ έχει σπουδάσει στο London School of Economics και έχει διατελέσει σύμβουλος μέλους της Ευρωβουλής.
Είναι παντρεμένη έχι δύο παιδιά και ζει στο Πότσδαμ, ενώ είναι υπέρμαχος της πλήρους απεξάρτησης της Γερμανίας από τον λιγνίτη.
Θα καταφέρει, άραγε, να οδηγήσει τους Πράσινους στην κορυφή;
Το οικονομικό και πολιτικό Momentum, πάντως, μοιάζουν να την ευνοούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης