Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ στέλνουν στρατιωτικές προμήθειες στη βάση τους στη Συρία που ελέγχεται από το κουρδικό YPG

Οι ΗΠΑ στέλνουν στρατιωτικές προμήθειες στη βάση τους στη Συρία που ελέγχεται από το κουρδικό YPG

Οι Τούρκοι νιώθουν απειλή από την κινητικότητα και τη μεταφορά των όπλων στα σύνορά τους

Σχετικά Άρθρα

Οι αμερικανικές δυνάμεις στη Συρία μετέφεραν νέα όπλα και πυρομαχικά στη βάση τους στα βόρεια της Συρίας, σύμφωνα με αναφορές από τα μέσα ενημέρωσης του καθεστώτος υπέρ του Άσαντ, όπως αναφέρει η Daily Sabah.
Μια συνοδεία αποτελούμενη από 24 φορτηγά που μετέφεραν όπλα, πυρομαχικά και υλικοτεχνικό υλικό παρέδωσε τις προμήθειες στη βάση των ΗΠΑ στην πόλη Ash Shaddadi βόρεια της επαρχίας Hassakeh που ελέγχεται από την κουρδική YPG/PKK, σύμφωνα με τοπικές πηγές.
Κινητικότητα ενός ακόμα αμερικανικού δρομολογίου με όπλα στα βορειοδυτικά της Συρίας την προηγούμενη εβδομάδα, αποκαλύφθηκε από τα μέσα.
Οι ΗΠΑ συνεργάστηκαν κυρίως με την Κουρδική πολιτοφυλακή YPG στη βορειοανατολική Συρία για την καταπολέμηση της τρομοκρατικής ομάδας Daesh. Η Τουρκία αντιτάσσεται σθεναρά στην παρουσία του YPG στη βόρεια Συρία. Οι ΗΠΑ παρείχαν στρατιωτική εκπαίδευση και χιλιάδες όπλα με φορτηγά στην YPG, την ώρα που η ομάδα αποτελεί άμεση απειλή για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας.
Σύμφωνα με τους Τούρκους, θεωρούν απειλή τη δυνατότητα μεταφοράς όπλων από τους Αμερικανούς σε ομάδες του ΡΚΚ στη νοτιοανατολική Τουρκία μέσω των συνόρων που ελέγχονται από το YPG.

Τα όπλα του PKK

Τα τελευταία χρόνια κατά τη διάρκεια αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων εναντίον του ΡΚΚ, κατασχέθηκαν ρουκέτες των ΗΠΑ, αντιαεροπορικά όπλα, βαριά πολυβόλα και τουφέκια M-16, ιδίως στο όρος Κάτο κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.
Πάνω από 22.000 φορτία όπλων και πυρομαχικών έχουν δοθεί στην YPG. Στα όπλα περιλαμβάνονται πύραυλοι κρουζ, αντιαρματικοί πύραυλοι (ATGMs) και πύραυλοι εδάφους-αέρος (MANPADS).
Αφού ανακοίνωσε την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία δύο φορές, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump έκανε πιο περίπλοκη την αποστολή του αμερικανικού στρατού στην περιοχή με αφορμή το πετρέλαιο της Συρίας. Η επέκταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων για τη διασφάλιση των πετρελαϊκών κοιτασμάτων της ανατολικής Συρίας να ταιριάζει απόλυτα στις βουλές του Πενταγώνου με την υποστήριξη κάποιων υποστηρικτών του Trump στο Κογκρέσο.
Οι ΗΠΑ διαθέτουν συνολικά 11 βάσεις στις επαρχίες Hassakeh, Raqqa και Deir el-Zour, οι οποίες επί του παρόντος βρίσκονται υπό τον έλεγχο του κουρδικού YPG.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης