Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Χαλάρωση μέτρων στη Σουηδία για όσους έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου

Κορωνοϊός: Χαλάρωση μέτρων στη Σουηδία για όσους έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου
Οι συνταξιούχοι που έχουν εμβολιαστεί μπορούν επίσης και πάλι να πάνε για ψώνια στα καταστήματα
Σχετικά Άρθρα

Πιο χαλαροί θα είναι οι περιορισμοί για τους πολίτες της Σουηδίας, στην πλειονότητά τους μεγαλύτερης ηλικίας, που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της Covid-19, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας.
Περί το ένα πέμπτο των Σουηδών έχει εμβολιαστεί, περιλαμβανομένου του συνόλου των ηλικιωμένων που ζουν σε οίκους ευγηρίας, και οι εμβολιασμοί επεκτείνονται σταδιακά στον γενικό πληθυσμό άνω των 60 ετών.
Σύμφωνα με τις σουηδικές αρχές, τρεις εβδομάδες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου, οι άνθρωποι μπορούν να συναντώνται με άλλους εκτός της κοινωνικής τους «φούσκας» – ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους – και οι κοινές εκδηλώσεις στους οίκους ευγηρίας μπορούν να επαναληφθούν.

Για ψώνια οι συνταξιούχοι

Οι συνταξιούχοι που έχουν εμβολιαστεί μπορούν επίσης και πάλι να πάνε για ψώνια στα καταστήματα.
«Τώρα μία εμβολιασμένη γιαγιά μπορεί να αγκαλιάσει τα εγγόνια της», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας Carlson.
Ωστόσο, επεσήμανε ότι οι αλλαγές αυτές είναι «μία μικρή χαλάρωση» των περιορισμών και ότι και αυτοί που έχουν εμβολιασθεί δεν θα μπορούν ακόμη να ζουν τις ζωές τους κανονικά με συγκεντρώσεις μεγάλων ομάδων, ούτε να σταματήσουν την εξ αποστάσεως εργασία όταν αυτό είναι δυνατόν.
Η Σουηδία έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο ρυθμό νέων κρουσμάτων στην Ευρώπη μετά το Σαν Μαρίνο και οι αρχές προειδοποιούν ότι δεν είναι η ώρα για την χαλάρωση των μέτρων για άλλες πληθυσμιακές ομάδες.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης