Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ στην Βραζιλία: Διασωληνώνουν ασθενείς με covid χωρίς αναισθητικό – Δραματική έκκληση για φάρμακα

Σοκ στην Βραζιλία: Διασωληνώνουν ασθενείς με covid χωρίς αναισθητικό – Δραματική έκκληση για φάρμακα
Διευρύνονται τα πυρά κατά του προέδρου της Βραζιλίας, Jair Bolsonaro όσον αφορά την πολιτική του για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού

H δραματική κατάσταση με την ανεξέλεγκτη εξάπλωση του κορωνοϊού στη Βραζιλία έχει υποχρεώσει το υγειονομικό προσωπικό να διασωληνώνει ασθενείς χωρίς τη χρήση των απαραίτητων φαρμάκων, ύστερα από εβδομάδες προειδοποιήσεων ότι τα νοσοκομεία και οι πολιτειακές διοικήσεις κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς κρίσιμα σκευάσματα.
Γιατρός στη δημοτική κλινική στο Ρίο ντε Τζανέιρο δήλωσε ότι επί μέρες οι νοσηλευτές αραιώνουν τα φάρμακα ώστε να διαρκέσουν περισσότερο τα υπάρχοντα αποθέματα σύμφωνα με το Associated Press.
Όταν τελικά αυτά τελείωσαν, γιατροί και νοσοκόμοι αναγκάστηκαν να χρησιμοποιούν μυοχαλαρωτικά και να δένουν τους ασθενείς στα κρεβάτια τους, ανέφερε ο ίδιος.
«Χαλαρώνεις τους μύες τους και κάνεις με ήπιο τρόπο τη διαδικασία, αλλά δεν έχουμε αναισθητικά», πρόσθεσε ο γιατρός στο Ρίο, αναφέροντας επίσης ότι ορισμένοι ασθενείς έχουν τις αισθήσεις τους και προσπαθούν και να μιλήσουν ή ακόμη και να αντισταθούν.
Περιπτώσεις συγγενών ασθενών στο Ρίο τηλεφωνούν σε άλλες κλινικές αναζητώντας απεγνωσμένα ώστε να βρουν αναισθητικά για τους αγαπημένους τους.

Πυρά κατά Bolsonaro

Διευρύνονται τα πυρά κατά του προέδρου της Βραζιλίας, Jair Bolsonaro όσον αφορά την πολιτική του για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.
Μετά τις επικρίσεις στο εσωτερικό της χώρας που οδήγησε τη Γερουσία να ανακοινώσει πως θα αρχίσει έρευνα για τυχόν λάθη και παραλείψεις της πολιτικής Bolsonaro, νέα πυρά εκτόξευσαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, οι οποίοι κατηγόρησαν τον Bolsonaro ότι η αποτυχημένη απάντηση του στην πανδημία ήταν αυτή που οδήγησε σε χιλιάδες θανάτους.
Μάλιστα, τον κατηγορούν ότι αν είχε αντιμετωπίσει διαφορετικά την επιδημία θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί χιλιάδες θάνατοι και να αποτραπεί η ανθρωπιστική κρίση που τώρα είναι σε πλήρη εξέλιξη.
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 3.560 ασθενείς ενώ επιβεβαιώθηκαν ακόμη 73.174 κρούσματα.
Συνολικά η Βραζιλία μετρά 365.444 θανάτους επί συνόλου 13.746.681 κρουσμάτων και είναι παγκοσμίως δεύτερη μετά τις ΗΠΑ όσον αφορά τον αριθμό των θανάτων..
Είναι χαρακτηριστικό πως την περασμένη εβδομάδα πάνω από το ένα τέταρτο των θανάτων παγκοσμίως εξαιτίας της νόσου καταγράφηκαν στη Βραζιλία.
Η επιδημιολογική κατάσταση δεν σταματά να επιδεινώνεται, με τα νοσοκομεία να αναφέρουν ότι δεν διαθέτουν ζωτικής σημασίας φάρμακα για διασωληνωμένους ασθενείς και τις περισσότερες Πολιτείες της Βραζιλίας να τονίζουν ότι οι μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν φτάσει ή πλησιάζουν να φτάσουν στα όριά τους.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης