Τελευταία Νέα
Διεθνή

H EE έχει εξαγάγει περισσότερες από 80 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων από τις αρχές Φεβρουαρίου

H EE έχει εξαγάγει περισσότερες από 80 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων από τις αρχές Φεβρουαρίου
Σύμφωνα με κείμενο που αποκάλυψε το Bloomberg τα περισσότερα από αυτά έχουν κατευθυνθεί στην Ιαπωνία και τη Βρετανία
Περισσότερες από 80 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων από τις αρχές Φεβρουαρίου εξήγαγε η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με ένα έγγραφο με επικαιροποιημένα δεδομένα που κυκλοφόρησε μεταξύ των κυβερνήσεων και το οποίο αποκαλύπτει δημοσίευμα του Bloomberg την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021.
Η Ιαπωνία έχει ξεπεράσει το Ηνωμένο Βασίλειο ως τον κύριο προορισμό για τα εμβόλια που παράγονται στην ΕΕ.
Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πιέζονται να περιορίσουν τις εξαγωγές σε τρίτες χώρες, καθώς τα ποσοστά των εμβολιασμών στο γενικό πλήθυσμό στα κράτη μέλη της ΕΕ υστερούν κατά πολύ έναντι των ΗΠΑ και της Βρετανίας.
Προορισμοί εξαγωγών δόσεων εμβολίων απο την ΕΕ
ΔΟΣΕΣ.PNG

Βρετανία: Στα 6 εκατομμύρια οι πλήρως εμβολιασμένοι

Πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο έλαβαν μια δόση εμβολίου COVID-19 σε διάστημα μίας ημέρας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021, αυξάνοντας το σύνολο όσων είναι πλήρως εμβολιασμένοι στα 6 εκατομμύρια.
Συνολικά 31,8 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν τώρα τουλάχιστον μία δόση, ενώ 6,1 εκατομμύρια έχουν λάβει δύο,


ΗΠΑ: Πάνω από το 33% των Αμερικάνων έχουν λάβει μια δόση

Έτοιμες να προχωρήσουν στον εμβολιασμό όλων των ενηλίκων Αμερικάνων πολιτών από τις 19 Απριλίου είναι και οι 50 Πολιτείες των ΗΠΑ ανταποκρινόμενες με αυτόν τον τρόπο στο στόχο που έχει θέσει ο πρόεδρος Joe Biden.
Σημειώνεται πως στις ΗΠΑ κυκλοφορούν τρία εμβόλια – Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson -, εκ των οποίων αυτό της Pfizer έχει εγκριθεί για πολίτες άνω των 16 ετών, μια και τα υπόλοιπα δύο είναι εγκεκριμένα για πολίτες ηλικίας άνω των 18 ετών.
Μέχρι στιγμής οι εμβολιασμοί εξελίσσονται με ιδιαίτερη ταχύτητα καθώς εκτιμάται ότι έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 171 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων.
Βάσει των στοιχείων, πάνω από το 33% των Αμερικάνων – περισσότεροι από 109 εκατομμύρια πολίτες - έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση των εμβολίων, ενώ το 19,4% των πολιτών – πάνω από 64 εκατ. – έχει κάνει και τις δύο δόσεις.

RACE.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης