Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Πτωτική αναθεώρηση της πρόβλεψης για την ανάπτυξη το 2021 λόγω του τρίτου κύματος της πανδημίας

Ισπανία: Πτωτική αναθεώρηση της πρόβλεψης για την ανάπτυξη το 2021 λόγω του τρίτου κύματος της πανδημίας

Τα νέα περιοριστικά μέτρα στις περιφέρειες επέφεραν πλήγμα στα σχέδια προσλήψεων των επιχειρήσεων και επηρέασαν αρνητικά την ανάπτυξη στο α΄ τρίμηνο, ανέφερε η υπουργός Οικονομίας, Nadia Calvino

 

Σχετικά Άρθρα

Αναμένεται να «ψαλιδίσει» τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη το 2021 η ισπανική κυβέρνηση, ύστερα από τους νέους περιορισμούς που οδήγησαν σε ένα χειρότερο από ό,τι αναμενόταν τρίμηνο, επιβραδύνοντας τη διαδικασία της ανάκαμψης της οικονομίας της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Πάμπτη 8 Απριλίου 2021.
Η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού υποχρέωσε κάποιες ισπανικές περιφέρειες να επιβάλλουν περιορισμούς στη μετακίνηση στις αρχές του έτους, επιφέροντας πλήγμα στα σχέδια προσλήψεων των επιχειρήσεων και επηρέασαν αρνητικά την ανάπτυξη στο α΄ τρίμηνο, ανέφερε η υπουργός Οικονομίας, Nadia Calvino, σε συνέντευξη της στο Bloomberg.

Υστέρηση

«Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο θα αναθεωρήσουμε πτωτικά τις εκτιμήσεις μας για το έτος», ανέφερε ο Calvino.
«Αναμένουμε ότι θα έχουμε ανάπτυξη περί το 7% αυτό το έτος και μπορεί να είναι μικρότερη εξαιτίας της καθυστέρησης - της καθυστέρησης του ενός τριμήνου σε ό,τι αφορά στην ανάκαμψη.

Τράπεζα της Ισπανίας

Η πτωτική αναθεώρηση θα θέσει τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης πιο κοντά σε αυτές άλλων οικονομολόγων.
Η Τράπεζα της Ισπανίας τον προηγούμενο μήνα δήλωσε ότι αναμένει η οικονομία να αναπτυχθεί 6% το 2021 στο βασικό της σενάριο.
Παρά την οπισθοχώρηση, η Calvino τόνισε πως οι οικονομικοί δείκτες άρχισαν να βελτιώνονται τον Μάρτιο, αντίστοιχα με τις προσδοκίες της κυβέρνησης για ισχυρό πρώτο εξάμηνο του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης