Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Αυστηροποιούν τα μέτρα για την covid -19 οι περιφέρειες

Ισπανία: Αυστηροποιούν τα μέτρα για την covid -19 οι περιφέρειες
Προς αποφυγή τέταρτου κύματος μετά την αύξηση των κρουσμάτων ενόψει Πάσχα
Σχετικά Άρθρα

O αυξανόμενος ρυθμός κρουσμάτων σε αρκετές περιφέρειες της Ισπανίας ανάγκασε τις αρχές να επιστρέψουν στους αυστηρούς περιορισμούς προκειμένου να ανακόψουν ένα νέο πιθανό τέταρτο κύμα μετάδοσης του κορωνοϊού.
Παρόλο που η Ισπανία έχει καλύτερη πορεία από την γειτονική Γαλλία η οποία «βράζει» από τις ανεξέλεγκτες μολύνσεις και έχει τα υψηλότερα επίπεδα εισδοχής στα νοσοκομεία για τους τελευταίους πέντε μήνες, ο ημερήσιος φόρτος αυξάνεται τις τελευταίες τρεις βδομάδες.

Αυξάνονται τα κρούσματα στην Καταλονία

Έτσι το ποσοστό μολύνσεων τις τελευταίες 2 εβδομάδες αυξήθηκε σε 165 κρούσματα ανά 100.000 άτομα την Τρίτη από τα 128 άτομα στα μέσα Μαρτίου αλλά εξακολουθεί να παραμένει χαμηλά από το pick των 900 κρουσμάτων στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου. Έχοντας υπόψη την έλευση του Πάσχα και των αυξημένων κοινωνικών επαφών που πρόκειται να επιφέρει, τροφοδοτώντας περαιτέρω μετάδοση του ιού στον πληθυσμό της χώρας, οι αρχές στη βορειοανατολική Καταλονία που συνορεύει με τη Γαλλία, ανακοίνωσαν ότι θα επιβάλλουν εκ νέου απαγόρευση στα ταξίδια εκτός της χώρας.
Ο εν λόγω περιορισμός που ισχύει ήδη από την Παρασκευή, είχε καταργηθεί τις τελευταίες εβδομάδες και επέτρεπε την ελεύθερη μετακίνηση στην Καταλονία, η οποία παρεμπιπτόντως την περασμένη Τρίτη παρουσίαζε 203 περιστατικά ανά 100.000 άτομα, με τις αρχές να υποστηρίζουν ότι τα δεδομένα δεν αντικατοπτρίζουν ακόμα τον αντίκτυπο των διακοπών του Πάσχα.

Ταξίδια τέλος – Σύγχυση για τα μέτρα

Οι αρχές στη Χώρα των Βάσκων διέκοψαν όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια εντός και εκτός της περιφερειακής πρωτεύουσας Vitoria-Gasteiz και της επαρχίας Alava, αφού το ποσοστό μόλυνσης 14 ημερών σημείωσε πάνω από 400 κρούσματα ανά 100.000 άτομα.
Παρόμοια μέτρα επιβλήθηκαν στη μικρή πόλη Tarazona στην περιοχή της Αραγονίας.
Διευκρίνιση αναμένεται και από το ισπανικό υπουργείο Υγείας, για τη χρήση μάσκας στις παραλίες και τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να παρθούν για τη διασφάλιση της κοινωνικής απόστασης, καθώς έχει προκληθεί σύγχυση στους πολίτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης