Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία - Κορωνοϊός: Η διάθεση του εμβολίου της AstraZeneca θα συνεχιστεί

Αυστραλία - Κορωνοϊός: Η διάθεση του εμβολίου της AstraZeneca θα συνεχιστεί
Οι υγειονομικές αρχές στην Αυστραλία έχουν διατάξει μία επείγουσα διερεύνηση των ευρημάτων από τον ΕΜΑ
Σχετικά Άρθρα

Η Αυστραλία δεν πρόκειται προς το παρόν να τροποποιήσει τις παραδόσεις του εμβολίου της AstraZeneca κατά της COVID-19, όπως δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Morrison μετά τον εντοπισμό από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) πιθανής διασύνδεσης μεταξύ της σπάνιας πρόκλησης θρόμβων.
Υπενθυμίζεται πως ο ΕΜΑ ανακοίνωσε χθες 7/4 ότι εντόπισε σπάνιες περιπτώσεις πρόκλησης θρόμβων στο αίμα μεταξύ των ενηλίκων που εμβολιάστηκαν παρά το γεγονός ότι όπως ανακοίνωσε τα πλεονεκτήματα του εμβολίου υπερτερούν ακόμη έναντι των κινδύνων.
Οι υγειονομικές αρχές στην Αυστραλία έχουν διατάξει μία επείγουσα διερεύνηση των ευρημάτων από τον ΕΜΑ με τον Morrison  να αναμένει σχετικές ενημερώσεις αργότερα σήμερα 8/4 από την αρμόδια αρχή διαχείρισης φαρμάκων αλλά και τη συμβουλευτική ομάδα για τους εμβολιασμούς.
Ο υπουργός Υγείας της Αυστραλίας δήλωσε ότι η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων στη χώρα έχει την ελευθερία να λάβει την απόφασή της "ειλικρινώς και χωρίς φόβο" συμπεριλαμβανομένου και του ενδεχόμενου τερματισμού του εμβολιασμού για τους ανθρώπους κάτω των 30 ετών.
"Αν μας δώσουν περιορισμούς στην ηλικία ή άλλες μεταβολές θα το πράξουμε, θα το υιοθετήσουμε" δήλωσε ο ίδιος στα ΜΜΕ.
Οι αρχές της Αυστραλίας είχαν δεσμευτεί για τη διάθεση τουλάχιστον 4 εκατομμυρίων πρώτων δόσεων μέχρι το τέλος Μαρτίου 2021 αλλά διέθεσαν μόλις 670.000 δόσεις.
Η κυβέρνηση απέδωσε την καθυστέρηση σε ζητήματα που προκλήθηκαν με την Ευρώπη.
Η Αυστραλία πάντως εξετάζει την επιτάχυνση του προγράμματος των εμβολιασμών με εμβόλια της AstraZeneca τοπικής παραγωγής καθώς έχει προγραμματιστεί η τοπική παραγωγή 50 εκατομμυρίων δόσεων στην Αυστραλία, από την CSL Ltd.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης