Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ στη Βρετανία: 7 άνθρωποι πέθαναν μετά το εμβόλιο της AstraZeneca - 30 ασθενείς με επιπλοκές

Σοκ στη Βρετανία: 7 άνθρωποι πέθαναν μετά το εμβόλιο της AstraZeneca - 30 ασθενείς με επιπλοκές
Την είδη έκανε γνωστή το Γαλλικό Πρακτορείο, που επικαλείται υγειονομικές πηγές στη Βρετανία
Σχετικά Άρθρα

Σοκ στη Βρετανία μετά τη διαπίστωση ότι 7 άνθρωποι, από τους 30 που είχαν παρουσιάσει θρομβώσεις μετά τον εμβολιασμό τους με το εμβόλιο της Astra Zeneca, πέθαναν.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, που επικαλείται υγειονομικές πηγές στη Βρετανία, οι 30 ασθενείς που παρουσίασαν επιπλοκές από τον εμβολιασμό μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία ωστόσο οι 7 από αυτούς κατέληξαν.
Σύμφωνα με το βρετανικό οργανισμό φαρμάκων (MHRA) τα 30 περιστατικά είχαν καταγραφεί μέχρι και τις 24 Μαρτίου. Συγκεκριμένα, τα 22 περιστατικά παρουσίασαν εγκεφαλικής φλεβικής θρόμβωσης και τα άλλα οκτώ περιστατικά θρομβώσεων, συνδέονται με έλλειμμα αιμοπεταλίων.
«Η εμπεριστατωμένη εξέταση αυτών των περιστατικών συνεχίζεται», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η διευθύντρια του MHRA June Rhein. Η ίδια διευκρινίζει πως καμιά παρόμοια περίπτωση δεν έχει γνωστοποιηθεί για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech.
«Τα πλεονεκτήματα του εμβολίου της AstraZeneca για την πρόληψη της μόλυνσης με Covid-19 και των επιπλοκών της συνεχίζουν να είναι κατά πολύ ανώτερα των κινδύνων και το κοινό πρέπει να συνεχίσει να κάνει το εμβόλιο που καλείται να κάνει», πρόσθεσε.
Σε γνωμοδότηση που δημοσιοποίησε προχθές, Πέμπτη, σχετικά με τις παρενέργειες των εμβολίων που χορηγούνται στη χώρα, ο MHRA είχε σημειώσει πως «ο κίνδυνος να εμφανίσει κάποιος αυτού του τύπου τους αιματικούς θρόμβους είναι πολύ μικρός».
Γενικότερα «ο αριθμός και η φύση των ανεπιθύμητων παρενεργειών που έχουν επισημανθεί ως τώρα δεν είναι ασυνήθιστοι σε σύγκριση με άλλους τύπους εμβολίων που χρησιμοποιούνται ευρέως», σύμφωνα με την ίδια.
Μέχρι σήμερα (3/4) στη Βρετανία έχουν χορηγηθεί συνολικά 18,1 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης