Τελευταία Νέα
Διεθνή

Elvan (ΥΠΟΙΚ Τουρκίας): Μεταρρυθμίσεις στην οικονομία για τιθάσευση του πληθωρισμού σε μονοψήφιο ύψος

Elvan (ΥΠΟΙΚ Τουρκίας): Μεταρρυθμίσεις στην οικονομία για τιθάσευση του πληθωρισμού σε μονοψήφιο ύψος

Νομοσχέδιο για την αύξηση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις στο 25% φέτος από 20% και έπειτα στο 23% το 2022 κατέθεσε το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ)

Σχετικά Άρθρα

Η Τουρκία διατηρεί ισχυρή δέσμευση για την προώθηση μεταρρυθμίσεων στην οικονομία δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Lütfi Elvan στους πρεσβευτές των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή 2 Απριλίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Sabah.
«Θα τονίσω σε όλους τους ομολόγους μου πόσο αφοσιωμένοι είμαστε στις μεταρρυθμίσεις», είπε.
Ο Recep Tayyip Erdoğan τον περασμένο μήνα περιέγραψε μια σειρά μέτρων που είπε ότι θα ενισχύσουν την οικονομία της χώρας, καθώς δεσμεύτηκε να μειώσει τον πληθωρισμό σε μονοψήφια νούμερα.

Μεταρρυθμίσεις

Στο πλαίσιο του πακέτου, ο Erdoğan δήλωσε ότι θα επικεντρώσει τις προσπάθειές του για μεταρρύθμιση της οικονομίας της Τουρκίας στη μείωση του πληθωρισμού και στη σύσφιξη της δημοσιονομικής πολιτικής, καθώς και στην αύξηση της δυνητικής ανάπτυξης της χώρας μέσω της ανόδου της παραγωγικότητας που θα καθοδηγείται από επενδύσεις, την ισχυρή απασχόληση και τις εξαγωγές.
Επίσης, ανακοίνωσε σχέδια για τη σύσταση επιτροπών για τις τιμές, τη χρηματοπιστωτική και σταθερότητα και την οικονομική σταθεροποίηση προκειμένου να υλοποιηθούν οι αλλαγές.
Ο Erdogan είπε ότι η προτεραιότητα θα ήταν η καταπολέμηση της αύξησης του δείκτη τιμών καταναλωτή, με στόχο την επίτευξη μονοψήφιου πληθωρισμού.

Σταθερότητα των τιμών

«Ένα σημείο προτεραιότητας της ατζέντας είναι η μάχη με τον πληθωρισμό.
Στόχος είναι μονοψήφιος πληθωρισμός », προσθέτοντας ότι δημιουργήθηκε «σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης» για τις τιμές των τροφίμων.
Ο πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης τη σύσταση επιτροπής για τη σταθερότητας των τιμών, η οποία είπε ότι θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα της καταπολέμησης του πληθωρισμού, ενώ οι αυξήσεις των τιμών του δημόσιου τομέα θα βασίζονται στον στοχευμένο πληθωρισμό..
Οι τιμές των τροφίμων είναι μια από τις κύριες αιτίες πληθωριστικών πιέσεων, τόνισε ο υπουργός.

Φορολόγηση επιχειρήσεων

Νομοσχέδιο για την αύξηση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις στο 25% φέτος από 20% και έπειτα στο 23% το 2022 κατέθεσε ισλαμοσυντηρητικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του οποίου ηγείται ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021.
Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης μέτρα στήριξης για υπαλλήλους εστιατορίων και καφέ τον Απρίλιο και τον Μάιο μετά την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης