Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ισραηλινή Oramed Pharmaceuticals συνεχίζει τις έρευνες για εμβόλιο κατά του κορωνοιού από τον στόμα

Η ισραηλινή Oramed Pharmaceuticals συνεχίζει τις έρευνες για εμβόλιο κατά του κορωνοιού από τον στόμα
Ένα εμβόλιο COVID-19 από το στόμα θα εξαλείψει πολλά εμπόδια στην ταχεία, ευρείας κλίμακας διανομή, επιτρέποντας ενδεχομένως στους ανθρώπους να πάρουν το εμβόλιο στο σπίτι
Σχετικά Άρθρα

Η Oramed Pharmaceuticals, φαρμακευτική εταιρία συμφερόντων από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ συνεχίζει τις κλινικές δοκιμές φάσης Ι ώστε να χορηγηθεί  το πρώτο εμβόλιο για τον Covid 19 ή κορωνοιό από το στόμα.
Η Oramed Pharmaceuticals Inc., μια φαρμακευτική εταιρεία σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Hadassah-University, ανακοίνωσε μια κοινοπραξία με την Premas Biotech με έδρα την Ινδία για την ανάπτυξη ενός νέου εμβολίου από το στόμα.
Το εμβόλιο βασίζεται στην τεχνολογία χορήγησης από το στόμα «POD» της Oramed και στην τεχνολογία εμβολίων της Premas.
Η τεχνολογία της Oramed μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη χορήγηση από του στόματος ορισμένων θεραπειών με βάση πρωτεΐνες, οι οποίες διαφορετικά θα χορηγούνταν με ένεση.
Το φαρμακευτικό προϊόν της Oramed βρίσκεται στη μέση μιας κλινικής δοκιμής Φάσης III σε συνεργασία με την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.
Θα έχει την μορφή κάψουλας θα χορηγείται από το στόμα, όπως σε ορισμένες περιπτώσεις η ινσουλίνη για διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2.
Ο Premas εργάζεται για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του νέου κορωναϊού από τον Μάρτιο 2021.
Θα μπορούσαν να φέρουν επανάσταση στην αγορά, σύμφωνα με τον CEO της Oramed, Nadav Kidron.
«Ένα εμβόλιο COVID-19 από το στόμα θα εξαλείψει πολλά εμπόδια στην ταχεία, ευρείας κλίμακας διανομή, επιτρέποντας ενδεχομένως στους ανθρώπους να πάρουν το εμβόλιο στο σπίτι», δήλωσε στην The Jerusalem Post.
«Ενώ η ευκολία χορήγησης είναι κρίσιμη σήμερα για την επιτάχυνση των ποσοστών εμβολιασμού, ένα στοματικό εμβόλιο θα μπορούσε να γίνει ακόμη πιο πολύτιμο στην περίπτωση που ένα εμβόλιο COVID-19 μπορεί να συνιστάται ετησίως, όπως το τυπικό εμβόλιο γρίπης»
Η εταιρεία ολοκλήρωσε μια πιλοτική μελέτη σε ζώα και διαπίστωσε ότι το εμβόλιο προώθησε την ανάπτυξη αντισωμάτων ανοσοσφαιρίνης G (IgG) και ανοσοσφαιρίνης Α (IgA).
Το IgA είναι απαραίτητο για μακροπρόθεσμη ανοσία.

Το νέο εμβόλιο στοχεύει σε τρεις δομικές πρωτεΐνες του νέου κορωνοϊού, σε αντίθεση με την μια πρωτεΐνη που στοχεύουν τα εμβόλια των Moderna και Pfizer.
Ως εκ τούτου, «το νέο εμβόλιο θα πρέπει να είναι πολύ πιο ανθεκτικό στις μεταλλάξεις COVID-19»

Τα πλεονεκτήματα ενός στοματικού εμβολίου υπερβαίνουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα.
Τα φάρμακα που χορηγούνται από τον στόμα τείνουν να έχουν λιγότερες παρενέργειες.
Επιπλέον, το εμβόλιο μπορεί να αποσταλεί σε θερμοκρασίες βαθειάς κατάψυξης ενώ το εμβόλιο από το στόμα χρειάζεται θερμοκρασία δωματίου.

Η εταιρία αναμένει να ξεκινήσει μια κλινική μελέτη κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021.
Έχει υποβάλλει αίτηση για δοκιμές σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ισραήλ, της Ευρώπης και του Μεξικού.
Στοχεύει επίσης και στην Αφρική, όπου ένα εμβόλιο από το στόμα θα μπορούσε να αποδειχθεί απαραίτητο.
Οι πρώτες ενδείξεις για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου από το στόμα θα είναι γνωστές αρχές Ιουνίου 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης