Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lane (EKT): Η Ευρωζώνη κινδυνεύει να υποστεί μακροπρόθεσμη ζημία από την ύφεση

Lane (EKT): Η Ευρωζώνη κινδυνεύει να υποστεί μακροπρόθεσμη ζημία από την ύφεση
«Υπάρχει ένας σαφής κίνδυνος αυτοεκπληρούμενης δυσμενούς δυναμικής», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ
Σχετικά Άρθρα

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να παραμείνει βασικός σταθεροποιητής της οικονομίας της Ευρωζώνης, καθώς η Ένωση κινδυνεύει να υποστεί μακροπρόθεσμη ζημία από την ύφεση που προκαλείται από πανδημία , όπως δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, Philip Lane.
Μια παρατεταμένη περίοδος ισχνής οικονομικής δραστηριότητας μειώνει την ανάπτυξη και αποδυναμώνει τους εταιρικούς ισολογισμούς, οδηγώντας σε μια πιθανή καθοδική πορεία, δήλωσε ο Lane σε ομιλία του στο European House - Ambrosetti.
«Υπάρχει ένας σαφής κίνδυνος αυτοεκπληρούμενης δυσμενούς δυναμικής, μέσω της οποίας οι αβέβαιες οικονομικές προοπτικές ωθούν τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις να συγκρατήσουν τις δαπάνες, οδηγώντας σε μείωση της συνολικής ζήτησης που επιβεβαιώνει την απώλεια εμπιστοσύνης για το μέλλον», σημείωσε.
Ελπίζοντας να στηρίξει την οικονομία έως ότου υπάρξει μία επιστροφή στην κανονικότητα, η ΕΚΤ έχει ωθήσει το κόστος δανεισμού σε ιστορικό χαμηλό μέσω της αγοράς ομολόγων και της χορήγησης δανείων στις τράπεζες με επιτόκιο 1%,, αναφέρει το Reuters.
«Για την αντιμετώπιση αυτών των παραγόντων κινδύνου, είναι απαραίτητο η ΕΚΤ να λειτουργεί ως σταθεροποιητική δύναμη και να ενισχύει τις ευνοϊκές χρηματοδοτικές συνθήκες» επισήμανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης