Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lane (EKT): Υπό έλεγχο θα παραμείνει η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων του ευρώ

Lane (EKT): Υπό έλεγχο θα παραμείνει η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων του ευρώ

Οι αγορές ομολόγων μέσω του PEPP θα συνεχιστούν μέχρι οι οικονομίες της Ευρωζώνης να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν μεγαλύτερο κόστος δανεισμού, διαμήνυσε ο επικεφαλής οικονομολόγος, της ΕΚΤ Philip Lane

Σχετικά Άρθρα

Την απόφασή της να ελέγξει την ανοδική τάση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων διαμηνύει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς έχει στόχο να αποτρέψει της άνοδο του κόστους δανεισμού στην Ευρωζώνη, εν όσω οι οικονομίες της περιοχής δεν έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν μεγαλύτερο κόστος δανεισμού, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής οικονομολόγος, Philip Lane, την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021.
Οι δηλώσεις του Lane έγιναν σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times και δημοσιεύθηκε, λίγες μόλις ημέρες αφότου η ανώτατη ευρωπαϊκή τραπεζική αρχή ανακοίνωσε μετά, ότι θα επιταχύνει το ρυθμό αγοράς κρατικών ομολόγων κατά το β΄ τρίμηνο του 2021.

Συνθήκες χρηματοδότησης

«Ο στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε ότι η καμπύλη των αποδόσεων (των ομολόγων του ευρώ) η οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη συνολική διαμόρφωση των συνθηκών χρηματοδότησης των οικονομιών, δεν θα προπορευθεί έναντι της (σ.σ. ανάκαμψης της) οικονομίας», σημείωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

Πληθωρισμός

Παράλληλα όπως τόνισε, εν μέσω της αναθεώρησης της στρατηγικής της ΕΚΤ, ακούγεται «αρκετά λογικό» να ανακοινώσει ότι θα επιτρέψει στον πληθωρισμό να υπερβεί τον διαχρονικό στόχο του 2% επειδή έχει μείνει στάσιμος για πολύ καιρό, ακολουθώντας το παράδειγμα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) των ΗΠΑ.
Ωστόσο όπως κατέληξε «υπάρχουν και άλλες επιλογές οι οποίες μπορούν να ικανοποιήσουν τις προσδοκίες για ην εξέλιξη του πληθωρισμού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης