Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόεδρος Αιγύπτου για σύγκρουση τρένων: Παραδειγματική τιμωρία για τους ενόχους - Πάνω από 30 οι νεκροί, 180 τραυματίες

Πρόεδρος Αιγύπτου για σύγκρουση τρένων: Παραδειγματική τιμωρία για τους ενόχους - Πάνω από 30 οι νεκροί, 180 τραυματίες
Με μήνυμά του στη σελίδα του στο Facebook, ο πρόεδρος της Αιγύπτου τόνισε κατηγορηματικά ότι οι αίτιοι του δυστυχήματος θα τύχουν παραδειγματικής τιμωρίας

Στους 32 ανέρχονται οι νεκροί και στους 108 οι τραυματίες από την αιματηρή σύγκρουση τρένων στην Αίγυπτο.
Τον απολογισμό ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας, επισημαίνοντας ότι αμέσως μετά τη σύγκρουση κατέφθασαν στην περιοχή 72 ασθενοφόρα για να μεταφέρουν τους τραυματίες στα κοντινότερα νοσοκομεία.

Το μοιραίο περιστατικό 

Τα τρένα συγκρούστηκαν βόρεια της πόλης Sohag, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο την κρατική τηλεόραση της χώρας.
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων της Αιγύπτου η μία αμαξοστοιχία χτύπησε την άλλη από πίσω.
Ως αποτέλεσμα τρία βαγόνια εκτροχιάστηκαν ενώ, σύμφωνα με την ίδια πηγή, γίνεται λόγος για δεκάδες θύματα, με το Sky news να αναφέρει πως τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τη σφοδρή σύγκρουση.
Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν εκτροχιασμένα βαγόνια τρένου πάνω από ένα κανάλι με νερό.

Πως έγινε η σύγκρουση 

Όπως ανακοίνωσε η Αρχή των σιδηροδρόμων της χώρας, τα τρένα συγκρούστηκαν όταν ενεργοποιήθηκε από «αγνώστους» το σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης, κοντά στη Σοχάγκ, με αποτέλεσμα να σταματήσει το προπορευόμενο τρένο και το άλλο να πέσει πάνω του.

Παραδειγματική τιμωρία

Με μήνυμά του στη σελίδα του στο Facebook, ο πρόεδρος της Αιγύπτου τόνισε κατηγορηματικά ότι οι αίτιοι του δυστυχήματος θα τύχουν παραδειγματικής τιμωρίας, ενώ εξέφρασε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, υποσχόμενος για την αποζημίωσή τους.


Οι σιδηρόδρομοι της Αιγύπτου χαρακτηρίζονται από την κακή συντήρηση και κακή διαχείριση των έργων, ενώ πριν από τρία χρόνια, ο Πρόεδρος Abdel-Fattah el-Sissi είπε ότι το  περίπου 10,2 δισεκατομμυρια λίρες χρειάστηκαν για την αναμόρφωση του υποβαθμισμένου δικτύου.
Την ίδια ώρα σύμφωνα με τα στοιχεία 1.793 ατυχήματα έχουν καταγραφεί στη χώρα από το 2017.
Η πιο θανατηφόρα συντριβή ήταν το 2002, όταν περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από πυρκαγιά σε τρένο που ταξίδευε από το Κάιρο προς το νότο της Αιγύπτου.
2542541-39466832.jpgPRC_188084241.jpg

1616756863_Photos-Two-trains-collide-in-Upper-Egypt-And-reports-of.jpeg
wwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης