Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Επιδεινώθηκε απότομα η υγεία του Navalny στις φυλακές - «Τον κρύβουν» υποστηρίζουν οι δικηγόροι του

Ρωσία: Επιδεινώθηκε απότομα η υγεία του Navalny στις φυλακές - «Τον κρύβουν» υποστηρίζουν οι δικηγόροι του
Οι δικηγόροι του ηγέτη της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης του Navalny, δήλωσαν ότι η κατάσταση της υγείας του πελάτη τους ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης στις φυλακές της πόλης Πακρόφ, επιδεινώθηκε απότομα
Σχετικά Άρθρα

Οι δικηγόροι του ηγέτη της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης του Navalny, δήλωσαν ότι η κατάσταση της υγείας του πελάτη τους ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης στις φυλακές της πόλης Πακρόφ, επιδεινώθηκε απότομα και πως η διεύθυνση των φυλακών δεν τους επιτρέπει να τον συναντήσουν, έγραψε στην σελίδα του στο μέσο κοινωνική δικτύωσης Telegram, o επικεφαλής του επιτελείου του,Volkov.
"Δεν κατανοούμε πού είναι ο Alexei και γιατί τον κρύβουν από τους δικηγόρους του.
Από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας έχει έντονους πόνους στην πλάτη και είχε πει ότι του πιάνεται το πόδι, δεν μπορεί να πατήσει το πόδι του, και όλο αυτό το διάστημα πήρε δύο χάπια (αναλγητικά) (Ibuprofen), δήλωσε εικάζοντας ότι ο Navalny ενδέχεται να βρίσκεται στο νοσοκομείο των φυλακών.
Οι δικηγόροι του, δήλωσαν ότι επρόκειτο να τον συναντήσουν τηνΤετάρτη 24/3 αλλά δεν τους επέτρεψαν να τον συναντήσουν και παρέμειναν έως το απόγευμα έξω από τις φυλακές.
Η διεύθυνση του σωφρονιστικού ιδρύματος ισχυρίστηκε ότι υπήρχαν κάποιες "προγραμματισμένες δραστηριότητες" και γι’ αυτό δεν τους επέτρεψε την είσοδο.
Το επιτελείο του Navalny επισημαίνει ότι είναι η πρώτη φορά από την σύλληψή του που οι δικηγόροι του δεν μπορούν να τον συναντήσουν στην προγραμματισμένη μέρα.
Οι συνεργάτες του υποθέτουν ότι μπορεί να έχει διακομισθεί στο νοσοκομείο και η διεύθυνση του σωφρονιστικού ιδρύματος να το αποκρύπτει.

Η απάντηση της σωφρονιστικής υπηρεσίας

Η κατάσταση της υγείας του Navalny είναι σταθερή και ικανοποιητική, ανακοίνωσε η σωφρονιστική υπηρεσία της Ρωσίας, μία ημέρα μετά τις ανησυχίες που εξέφρασαν για την κατάστασή του σύμμαχοι του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου.
Η σωφρονιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι οι φυλακές στην περιοχή στην οποία κρατείται ο Navalny έκαναν ιατρικές εξετάσεις στους εγκλείστους χθες 24/3.
Οι ιατρικοί έλεγχοι έγιναν κατόπιν αιτήματος των κρατουμένων, πρόσθεσε, και ο 44χρονος αντιπολιτευόμενος πολιτικός εξετάστηκε επίσης.
"Η υγεία του είναι σταθερή και ικανοποιητική, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εξέτασης", μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο την ανακοίνωση της σωφρονιστικής υπηρεσίας.
Ωστόσο η ανακοίνωση αυτή δεν ικανοποίησε τους συμμάχους του.
"Τώρα ανησυχούμε πραγματικά", γράφει σε μήνυμά του στο Twitter το Ίδρυμα του Navalany Κατά της Διαφθοράς.
"Ακόμη και η Ομοσπονδιακή Σωφρονιστική Υπηρεσία δεν μπορεί να χαρακτηρίζει την κατάσταση του καλή".

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης