Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αναγκαίο να μειωθούν τα κρούσματα – Λιγότερο θανατηφόρο ένα νέο κύμα covid

ΗΠΑ: Αναγκαίο να μειωθούν τα κρούσματα – Λιγότερο θανατηφόρο ένα νέο κύμα covid
Μέχρι στιγμής 84 εκατομμύρια Αμερικάνοι έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής με μια δόση εμβολίου
Σχετικά Άρθρα
Την ανάγκη να μειωθούν τα κρούσματα κορωνοϊού επισημαίνουν Αμερικάνοι επιστήμονες, ύστερα από την αύξηση των μολύνσεων που καταγράφηκε για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2021 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 21/3.
Αν και εκτιμάται ότι ένα μεγάλο μέρος των Αμερικάνων έχει αποκτήσει ανοσία απέναντι στον ιό – είτε με τους εμβολιασμούς είτε έχοντας μολυνθεί -, οι επιστήμονες σπεύδουν να επισημάνουν πως και με τις δύο δόσεις των εμβολίων έχει εμβολιαστεί σχεδόν το 14% των Αμερικάνων, τη στιγμή που η βρετανική παράλλαξη του ιού που είναι πιο μεταδοτική και πιο θανατηφόρα, τείνει να κυριαρχήσει.
«Πρέπει να δράσουμε τώρα.
Ανησυχώ ότι εάν δεν κάνουμε τώρα τις σωστές κινήσεις, τότε θα έχουμε αναπόφευκτα μια νέα έξαρση» ανέφερε σε δηλώσεις της η Rochelle Walensky, επικεφαλής των Αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, επισημαίνοντας παράλληλα τον κίνδυνο, τα υψηλά κρούσματα να δημιουργήσουν προβλήματα στα εμβόλια λόγω τυχόν νέων παραλλάξεων.
Σε αυτό το πλαίσιο οι ειδικοί καλούν τους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα και να περιορίζουν τις μετακινήσεις αλλά και τις συναναστροφές τους, επισημαίνοντας πάντως πως ένα πιθανό νέο κύμα θα είναι κατά πολύ λιγότερο θανατηφόρο σε σχέση με τα προηγούμενα.
Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής 84 εκατομμύρια Αμερικάνοι έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου ενώ πάνω από 45,5 εκατομμύρια έχουν κάνει και τις δύο δόσεις.
Παράλληλα εκτιμάται ότι χάρη στους εμβολιασμούς, έχουν ήδη σωθεί 40.000 άνθρωποι.
Σε πολύ χαμηλά επίπεδα παραμένουν οι νοσηλευόμενοι, αν και καταγράφεται αύξηση στον αριθμό τους σε 18 Πολιτείες ενώ και οι θάνατοι μειώθηκαν κατά 15%.
Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ μετρούν περίπου 544.000 νεκρούς και περίπου 30 εκατομμύρια μολύνσεις.
Ο πρόεδρος Joe Biden έχει ήδη δεσμευτεί ότι έως την 1η Μαΐου θα υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για όλους τους ενήλικες Αμερικάνους και ότι έως τις 4 Ιουλίου η χώρα θα έχει επιστρέψει στην ομαλότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης