Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Λομβαρδία παραδέχεται: Η εκστρατεία εμβολιασμού απέτυχε παταγωδώς - «Καταστροφή εξ αρχής» δήλωσε η δήμαρχος

Η Λομβαρδία παραδέχεται: Η εκστρατεία εμβολιασμού απέτυχε παταγωδώς - «Καταστροφή εξ αρχής» δήλωσε η δήμαρχος
Η Λομβαρδία υπήρξε το επίκεντρο της επιδημίας πριν από 13 μήνες και παραμένει η περιφέρεια με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων
Σχετικά Άρθρα

Παταγώδης είναι η αποτυχία της εκστρατείας εμβολιασμού εξαιτίας του ελλειμματικού συστήματος οργάνωσης των ραντεβού στην Λομβαρδία, την πλέον πληγείσα από την πανδημία περιοχή της Ιταλίας, όπως παραδέχονται οι τοπικοί πολιτικοί παράγοντες.
Η Λομβαρδία υπήρξε το επίκεντρο της επιδημίας πριν από 13 μήνες και παραμένει η περιφέρεια με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων.
Πρόκειται για «καταστροφή εξ αρχής», δήλωσε η δήμαρχος της Κρέμα στην La Repubblica.
Στην Κρεμόνα το κέντρο εμβολιασμού ήταν σχεδόν άδειο κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου (20-21/3), διότι οι άνθρωποι που επρόκειτο να εμβολιαστούν δεν έλαβαν το μήνυμα για το ραντεβού τους.
Οι τοπικοί δημόσιοι υπάλληλοι αναγκάστηκαν να συμβουλευθούν τα μητρώα των δήμων και να τηλεφωνήσουν σε κάθε έναν από τους πολίτες.
Ενας δήμαρχος επιστράτευσε ένα μίνιμπας για να μεταφέρει τους ηλικιωμένους.
Η τοπική υπουργός Υγείας της Λομβαρδίας Moratti υποσχέθηκε χθες (21/3) ότι θα λάβει «γρήγορες και δραστικές» αποφάσεις για να διορθώσει μία «απαράδεκτη» κατάσταση.
Η Ιταλία, όπως η υπόλοιπη Ευρώπη, υποφέρει από έλλειψη εμβολίων, όμως η παταγώδης αποτυχία της Λομβαρδίας, μίας από τις πλουσιότερες και αποτελεσματικότερες στην διαχείριση περιφέρειες, είναι κραυγαλέα.
Στην Ιταλία, που μετρά 105.000 θανάτους από την Covid-19, έχουν χορηγηθεί 7,8 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων και έχουν εμβολιαστεί πλήρως λιγότερα από 2,5 εκατομμύρια άτομα, σε πληθυσμό 60 εκατομμυρίων κατοίκων.
Στο πλαίσιο ενός αποκεντρωμένου συστήματος υγείας που αφήνει μεγάλα περιθώρια δράσης στις περιφέρειες, ο συντονισμός των προτεραιοτήτων υπήρξε ελλειμματικός, παρά την σύσταση να προηγηθούν οι άνω των 80 ετών.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης